İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, 5 yılda yapılan projeleri ve hizmetleri anlattı. 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır' diyen Tok, Cumhur İttifakının birleştirici gücü ile Samsun'da İlkadım'ı geleceğe emin adımlarla taşıdıklarını belirtti.

MERKEZDE GENÇLER VAR

Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini, gençlerin hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Tok, 'Bu merkez, 5 binden fazla genci aynı çatı altında toplayarak geleceğe güvenle hazırlanacakları imkanlar sunuyor. İlkadım Gençlik Merkezinin yanı sıra 62 çocuk parkı, 12 halı saha yaparak bir rekora da imza attık. Ayrıca AB destekli ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca en başarılı proje ödülüne layık görülen MEMGE Kursları ile gençlere yeni istihdam imkanı sunuyoruz. İLKEM Eğitim Kurumlarında her yıl artan bir başarı ortalaması ile eğitim ve öğretime büyük katkılar sağlanıyor. Mete Adanır Spor Salonu ve birçok farklı noktada hizmet veren kültür merkezleri ile de sağlıklı yaşamın temelleri atılırken dünya, avrupa ve Türkiye şampiyonlukları art arda gurur kaynağı oluyor' şeklinde konuştu.

20 YILLIK ÖZLEM SON BULUYOR

Tok, Belediye Yeni Hizmet Binasının da kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetine açılacağını ifade ederek, 'Bu projeyle 20 yıllık özleme son bulacak. Selçuklu mimarisi ile modern bir bina olarak inşa edilen yeni hizmet binası içerisinde birçok hizmet alanı olacak. 600 cemaat kapasiteli camii, 5 bin m2'lik meydan, çocuk kreşi, spor alanları, meclis ve toplantı salonu, kafetarya, 2 katlı 800 araçlık otopark ve dinlenme alanlarının bulunduğu kampüs hüviyetindeki 20 dönümlük alandaki yapı, Beştepe Külliyesi gibi çok amaçlı hizmet alanlarına dönüşecek. Koşu Yolu ve Hayat Parkuru projesi de 2019'da açılışı yapılacak bir diğer dev proje. Çocuk oyun alanlarının da yer aldığı Koşu Yolu ve Hayat Parkuru'nda anne ve babaların en büyük endişelerinden olan güvenlik için de 24 saat güvenlik kamera sistemi devrede olurken, zabıta ekipleri de görev başında olacak' ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİĞİN İTTİFAKI

En büyük başarının gönüllere girebilmek olduğunun vurgulayan Başkan Tok, 'Göreve geldiğimiz günden bugüne ilçemize hizmetin en iyisini vermek için çaba harcıyoruz. Ihlamur Cafe Restoran, 15 Temmuz Millet Yolu, İlkadım Gençlik Merkezi, Belediye Yeni Hizmet Binası, Cami ve Külliye, Unkapanı Kültür Merkezi, Derebahçe Sosyal Tesisleri gibi proje ve yatırımlar, bunlardan sadece birkaçı. Ama her zaman ilk görevimizin gönüllere dokunabilmek olduğunu bilerek çalıştık. Her an hemşehrilerimizle bir arada omuz omuza gönül gönle olduk. Şehirler, sevdalı yüreklerde büyür ve gelişir. Biz de bu kente ve kentin insanına sevdalıyız. Bu yüzden yapacağımız çok iş, yürüyecek çok yolumuz var. Cumhur İttifakı kardeşliğin ittifakı oldu. Bu kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları ile çalışmaya, İlkadım'ı geleceğe birlikte taşımaya devam edeceğiz' sözlerini kaydetti.