TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organize edilen '3. Samsun EV'leniyoruz Fuarı' görkemli bir açılış programı ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. TÜYAP tarafından, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB'in destekleri ve iş birlikleri ile hazırlanan Samsun EV'leniyoruz 2019 Fuarı, 3 Şubat'a kadar açık kalacak. Fuarın açılış programına Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Turan Çakır, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan vekili Fahri Eldemir, ilçe kaymakamları ve davetliler katıldı.

70 FİRMA KATILDI

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen EV'leniyoruz fuarında, gelinlik ve moda evleri, organizasyon firmaları, oteller ve restoranlar, düğün salonları, fotoğraf stüdyoları, çeyiz firmaları, ev tekstili, mobilya, beyaz eşya, züccaciye, mutfak ekipmanları, halı ve dekorasyon ürünleri, çiçekçiler, kuaför ve güzellik salonları, hediyelik eşyalar, takı ve kuyumculuk alanında faaliyet gösteren 70 firma yer alıyor.

SAMSUN'A RENK KATACAĞIZ

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, 'Bu fuar; evlilik hazırlığı yapan aynı zamanda evini yenilemek isteyen Samsun ve Karadeniz Bölgesi insanının bütün aradıklarını tek bir çatı altında toplandığı bir yerdir. Birden fazla sektöre hitap ederken bir taraftan da Samsun ve Karadeniz Bölgemizin de iç ticaret hacminin hareketlenmesine vesile olacaktır. 2019 yılına, EV'leniyoruz fuarı ile başladık. Hemen ardından kitap fuarı, mobilya fuarı, inşaat fuarı, tarım fuarı ve gıda ihtisas fuarı ile devam edeceğiz. Yeni konu başlıklarını da önümüzdeki dönem Samsun fuar zincirimizin içerisine ekleyeceğiz. 4 gün boyunca birbirinden güzel etkinliklere de ev sahipliği yapacağız. Fuar alanına kurulan podyumda defile, sergi, yarışmalar olacak. Alışverişi ve ticareti hareketlendirirken, Samsun'un da hayatına renk katan birçok aktiviteye ev sahipliği yapacağız. Fuarların meydana çıkmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum' şeklinde konuştu.


KÜLTÜREL BİR ALT YAPIYA SAHİBİZ

Fuarcılığın hızla gelişen bir sektör haline geldiğini belirten Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fahri Eldemir , 'Eskiden yalnızca İstanbul ve İzmir'de gerçekleşen fuarlar bugün pek çok ilimizde yapılır hale geldi. Bu bağlamda kentimizin, az zamanda ivedilikle büyük yol kat ettiğini biliyoruz. Ortak akıl ile kazanılmış olan Samsun Fuar ve Kongre Merkezimizde, yaz dönemi hariç olmak üzere neredeyse her ay bir fuar organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Bunda Samsun'un, Türkiye'de ilk fuar şehri olmasının payı büyük. Bu anlamda kültürel bir alt yapıya sahibiz. Bu yapıyı hep beraber Samsun'a kazandırdık. Bu yapının büyümesi ve gelişmesi sektör temsilcilerinin talebiyle şekillenecektir. Fuarın kentimize büyük katkı ve tanıtım sağlayacağına inanıyorum' dedi.

HEYECAN KATIYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, 'EV'leniyoruz fuarı, çok büyük bir katılım ve farklı sektörlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Bundan Samsun'un yerel yöneticileri olarak memnunuz. Samsun, eski fuar günlerine tam olarak kavuşamadı ancak fuarcılık sektörü her geçen gün ivme kazanıyor. TÜYAP yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Fuarların açılıyor olması şehrimize bir heyecan katıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar fuarlara katkı verdik, vermeye de devam edeceğiz' diye konuştu.

HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, 'Ülkemiz son günlerde bir ekonomik kriz yaşıyor. Bu kriz döneminde Samsun'da açılışını yaptığımız EV'leniyoruz fuarının sektöre ciddi katkısı olacak. TÜYAP Samsun fuar yetkilileri, bölgedeki üretici, satıcı ve alıcıları bir araya getirmede çok başarılı organizasyonlar yapıyor. Bu başarı da ilimizde hareketliliğin yaşanmasına vesile oluyor. Başarılı organizasyonlar düzenleyen TÜYAP Samsun yetkililerini tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.

POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK

Son olarak konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Fuar yerimiz, Samsun'un ticaret ve ekonomi yönüyle kalkınmasına büyük katkılar sağlıyor. 1,5 yıllık Samsun Valiliği görevimde çok güzel fuar açılışları yaptık. Büyük sayıda ziyaretçilerimiz oldu. EV'leniyoruz fuarının 3'üncüsünü açmaktan çok mutluyuz. Samsun'un potansiyelinin çok yüksek olduğunu her yerde söylüyoruz. Samsun bir tarım, sağlık, sanayi kenti. Geçmişte ticaret kentiydi yine ticaret kenti olma hürriyetine sahip. El ele verirsek daha da gelişebilir. Son yıllarda kentleşme alanında çok önemli gelişmelere kavuştu. Samsun sahil düzenlemesi bütün Türkiye'de örnek gösterildi. Emekliler artık Samsun'a yerleşmek istiyor. Samsun yaşam kalitesi yükselen bir kent oldu. Göç veren değil göç alan bir kent. Yeni sanayi alanları kurmamız lazım. Samsun için ortak aklı, paydayı oluştursak Samsun çok iyi yerlere gelecektir. Atatürk'ümüzün Kurtuluşu Savaşını başlattığı yılın, 100'üncü yıldönümü içerisindeyiz. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Samsun, tanıtım yoluyla da ziyaretçiye doğacak. 100'üncü yılda, milli birlik ruhunun Samsun'dan bütün Türkiye'ye yayılmasını sağlayacağız. Çok önemsiyoruz. Hep birlikte kutlayacağız. Fuarımız hayırlı olsun. Daha da gelişerek büyüyecek' dedi.

EĞLENCELİ ŞOVLAR

Konuşmaların ardından Olgunlaştırma Enstitüsü'nün hazırlandığı 'Anadolu'nun Renkleri' adlı defile izleyicilerle buluştu. Defile gösterisinin ardından protokol stantları gezdi. Ziyaretçiler fuar boyunca düzenlenecek abiye defilesi, kına gecesi ritüeli, orkestra, dans ve sahne performansları, gelinlik defileleri, gezici orkestra, saç ve makyaj şovları ile sezonun tüm yeniliklerini yakından görme fırsatı yakalayacak. Fuar defile ve organizasyonlarla adeta bir festivale dönüşecek.

Erdinç YILDIZ