Medicana Samsun Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmut Çakır, Tekkeköy Belediyesi personeline seminer verdi. Dr. Çakır, Tekkeköy Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde personeli çocuklarda internet bağımlılığına karşı uyardı.

AMAÇ FARKINDALIK

Seminer hakkında bilgi veren Dr. Çakır, "Burada keyifli bir paylaşımda bulunduk. Bize bu fırsatı veren herkese teşekkür ediyorum. Amacımız; farkındalık oluşturmak. Çağımızın hastalığı olarak değerlendirebileceğimiz abartılı ve bağımlılık düzeyindeki internet kullanımı konusunda bilgi aktardık. Yaklaşımların nasıl olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

SOSYAL AKTİVİTELER ÖNEMLİ

Çocukları geleceğe doğru şekilde hazırlamanın herkesin görevi olduğunu söyleyen Dr. Çakır, "Çocuklar bizim geleceğimiz, onları geleceğe doğru şekilde hazırlamak hepimizin görevi. Çocukların nitelikli şekilde büyümesi bizim için önemli. Çocuklar akran grupları ile iletişime geçerek en iyi şekilde gelişiyor. Bu nedenle sosyal ve fiziksel aktiviteler çok önemli. Bunlar yapıldığında haz amaçlı internet kullanımı da azalacaktır. Bu konuda algı oluşturmak bizleri mutlu edecek" sözlerini kaydetti. Seminerin ardından Tekkeköy Belediyesi Başkan Vekili Recep Kılıç, Dr. Çakır'a hediye takdim etti.

Şükrü Berk ASKAR