Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Samsun Şubesi'nin 17 Şubat'ta yapılması planlanan genel kurulunda başkanlığa aday olan Erdal Yılmaz, Samsun'un bir emekli şehri olduğunu ancak emekliler için hiçbir projenin yapılmadığını belirterek, seçilmesi halinde emekliler için birçok projeyi hayata geçireceğini ifade etti.

DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKIN

Samsun'un emekli şehri olduğunu belirten Yılmaz, "Samsun, 1.5 milyon nüfusuyla dinamik bir şehir ancak burası bir emekli şehri. Ancak emekliler için hiçbir şey yapılmamış. Emekliler, TÜED diye bir derneğin varlığını bilmiyor. Yapılacak çok iş var, bu nedenle aday oldum. Sahile sıfır şehrimizde, sahilde emeklilerin oturabileceği bir tesisimiz yok. İnsanlar dernekte bir faaliyet olmadığından dolayı üyelikten çıkıyor. Biz bu yüzden aday olduk. 17 Şubat'ta genel kurulumuz var. Eğer o gün çoğunluk sağlanamazsa 24 Şubat'ta seçim olacak. Ben herkesi derneğimize sahip çıkmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

EV MÜJDESİ

Yılmaz, seçilmesi halinde projelerinin hazır olduğunu belirterek, "İntibak yasası üzerinde duruyoruz. 2000'den önce emekli olanlarla, bu yıldan sonra emekli olanlar arasında büyük bir maaş farkı var. Biz bunu almak için hükümetle anlaşarak, düzelmesi için elimizden geleni yapacağız. Seçildiğim takdirde emeklilerimiz için TOKİ ile çok uygun şartlarda anlaşma yapacağız ve evi olmayan emeklileri ev sahibi yapacağız. Emeklilerin okuyan çocuklarına burs vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR