Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Samsun merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf asker, kapatılan askeri okul öğrencileri ve örgütün "mahrem imam"larının da bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarınca kontörlü/ankesörlü telefonlardan ardışık arandıkları tespit edilen 4 astsubay, 2 uzman çavuş ve kapatılan Kara Harp Okulundan 2 öğrenci ile askeri personeli ve askeri öğrencileri ardışık telefonla aradıkları belirlenen 5 "mahrem imam" hakkında yakalanmaları için operasyon başlakttı.

Bu kapsamda 13 şüphelinin yakalanması için Samsun merkezli Malatya, Ağrı, İzmir, Amasya, Tekirdağ, Iğdır, Hakkari ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda, gözaltına alınan 13 kişiden 10'u adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

TEM Şubesi'ndeki sorguları tamamlanan 3 mahrem sorumlu ise sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 3 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bayram OK