Ankara yolu üzerinde partililer tarafından karşılanan Millet İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret etti, Tekin ziyaret sonrası parti binası önünde vatandaşlara seslendi. Düzenlenen programa CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, CHP ve İYİ Parti il yönetimi, ilçe başkanları, Millet İttifakı'nın belediye başkan adayları, CHP ve İYİ Partili vatandaşlar katıldı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, ana yolda bulunan refüjde de vatandaşlar programı izledi.

SAMSUN'U UÇURACAĞIM

Düzenlenen programda konuşan Hayati Tekin, 'Bir Samsun sevdalısı olarak görüyorum ki bu sevgi seline kendimi emanet etmekten gurur ve onur duyuyorum. Kendime inanıyorum, peşimden gelen ve oy veren hiç kimseyi mahcup etmeyeceğime, yediğiniz ekmek, helal lokmanız kadar inanmanızı istiyorum. Allah'ın izniyle bu güzel şehri tüm ilçeleriyle beraber en kısa zamanda Türkiye'nin konuşulan şehirleri arasına sokacağım. Öncelikle Karadeniz ekonomik iş birliği çerçevesinde işlerimize başlayacağız. Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan gibi ülkeleri kapsayan coğrafyaya Türkiye de dahil. Bunun ilk kurucularından biri de benim. Oralardan getireceğimiz sanayi, ticaret ve lojistik etkisiyle de bu şehri uçurmaya hazırlanıyorum. Özellikle 'bana iş lazım' diyen gençlerimiz için çaba sarf edip başaracağız. Gelecek nesillerimiz için kendimizi aşarak tüm belediye başkan adaylarıyla beraber bir ekip halinde Samsun'un huzurundan yüz akıyla çıkacağız. Belediyecilikte tecrübeme, mimarlık mesleğime, bilgime, enerjime ve kurguladığım, hayal ettiğim projelere güveniyorum. Allah'ın izniyle Samsun'u hayallerin ötesine taşımak azmimdir, kararlığımdır. Sizlere söz veriyorum. Hakkın ve halkın yardımıyla bunu başaracağız. Sizleri hizmet olarak omzumda taşımaya söz veriyorum' şeklinde konuştu.

ABLAMIZ HAYATİ TEKİN DEDİ

Adaylık süreci hakkında açıklamada bulunan Tekin, 'CHP ve DSP'nin eski belediye başkanlığını yaptım, CHP'nin milletvekilliğini yaptım. Eşim Ayla Tekin ile beraber düşündük, bu dönemi pas geçelim dedik. CHP İl Başkanı ve ilçe başkanları dediler ki CHP'nin adayı Tekin olsun. Gün geldi Samsun İYİ Parti'ye bırakıldı. Ben hariç 5 tane daha adayımız vardı. 5 arkadaşımızı da İYİ Parti, gönlüne bastı ve geleceğe bıraktı. İYİ Parti bana görevi tevdi etmeden önce anketler yapıldı. Her kesime 'kimi aday çıkarırsınız' diye soruldu. Neticede Hayati Tekin ismi çıkınca, ablamız Sayın Meral Akşener bu görevi bana tevdi etti. Allah yar ve yardımcımız olsun' dedi.

HİZMETKÂRLIĞINIZA TALİBİM

Samsun için projelerini ilerleyen günlerde açıklayacağını belirten Tekin, 'Şehrimizi, güneye doğru genişleterek otopark sorunu olmayan düzenli ve sanayisi gelişmiş bir şehri gelecek nesillere gururla bırakacağım. Bu şehri sadece Türkiye'de değil, dünyada konuşulan en güzide şehirlerin içerisine sokmam en büyük azmim ve bunu başaracağım. Samsun, gelişmiş ticaret, sanayi ve modern bir şehir olarak anılacak. Bu güzide topluluk ile tarih yazacağız. Sizlerin çocukları bile diyecek ki, iyi ki Hayati Tekin'i seçmişsiniz de o da bize böyle güzide, kalkınmış bir şehir bıraktı diye ellerinizden öpecekler. Hedefim sizleri de yüceltmek olacak. Hizmet kervanını hep birlikte rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla 'Bismillahirrahmanirrahim' diyerek yola başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Sizin başkanlığınıza talip değilim, bundan böyle sizin hizmetkarlığınıza talibim' şeklinde konuştu.

BAHAR TEKİN İLE GELECEK

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 'Samsun'da, daha ilk günden bu denli büyük bir kenetlenme ve coşku yaratan bir ismi aday olarak belirledikleri için hem İYİ Partili dostlarımıza hem de bu kararın alınmasına katkı sunan CHP'mizin ortak aklına teşekkür ediyorum. Hava bize baharı hatırlatıyor, inanınki martın sonu bahar. Bu bahar Samsun'a Hayati Tekin ile gelecek. Artık Atatürk'ün şehri Samsun'u saray değil Samsunlular yönetecek' diye konuştu.

SAMSUNLULARIN ADAYIDIR

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 'Samsun'da Millet İttifakı olarak seçime giriyoruz. Buradaki adaylarımızın hepsi Samsunluların adayıdır. Hiç kimsenin adamı değildir. Adaylarımız sizin hemşehrileriniz, hizmetkarınızdır. Demokraside sandıklar önünüze gelecek, gerekli dersi sizler sandıklarda vereceksiniz. Adaylarımızın hepsine güveniyoruz. Farklı siyasi görüşten adaylarımız olabilir ortada bir şemsiye var ve hepimiz altındayız. Yarından itibaren bir oya ihtiyacımız var gibi çalışacağız. Gece gündüz yok, 2 ay çalışacağız' sözlerini kaydetti.

Erdinç YILDIZ