Bağımsız Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, İlkadım Tütün İskelesi'nde miting düzenledi. Usta, miting öncesinde Havza'da ve yol üzerindeki noktalarda vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların sevgi gösterileri eşliğinde miting alanına gelen Usta, önemli mesajlar verdi.

SEÇMEN RAHATSIZ

Usta, yerel seçimler öncesinde yapılan ittifakların seçmeni rahatsız ettiğini vurgulayarak, "Seçime giderken ittifaklar yapılıyor, seçmen bundan rahatsız. Seçmene adaylar dayatılıyor, alternatifsiz bırakılıyor. En güzel ittifak seçmenin tabanda yaptığı ittifaktır, biz de bu ittifakın adayı olmak istiyoruz. Bu dayatmalara ne ben ne de sizler boyun eğeceksiniz. İstemediğimiz kişilere oy vermek zorunda kalmamalıyız. Bu nedenle ben bu mücadeleyi demokrasi mücadelesi olarak görüyorum. Samsun'da bir meşale yakacağız ve bu meşale Türkiye'yi aydınlatacak. Samsun'da bağımsız aday seçiliyor mu, seçilmiyor mu bu vatandaş gösterecek. Ben hep en zoruna talip oldum ve hep başardım. Bu sefer de inşallah başarılı olacağım" ifadelerini kullandı.

DUR DEMELİYİZ

Usta, Samsun'un mert ve vefakar insanları ile bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "İstanbul'dan, Ankara'dan, Kars'tan, Tekirdağ'dan gelenler var. Allah hepinizden razı olsun. Memleketimizi düşündüğünüz için çok mutluyum. Burada her siyasi partiden, her kesimden insan var. Bütün siyasi partileri, iş adamını, işsizi, köylüyü kucaklamak için geldik. Samsun ayaklarına prangalar vurulmuş bir şehir. Samsun'un birçok avantajı var ama yeterince kullanamıyor. Samsun'un ortalama kişi başı geliri Türkiye ortalamasının yüzde 30 altında. Samsun ihracatta 37. sırada. Prangaları sökmemiz lazım. Samsun'da insanların uzun vadeli işi yok. Bizim gençlerimize uzun vadeli iş bulmamız lazım, bu da sanayi yaparak olur. Sanayi sitelerini yıkmak yerine yenilerini yapmamız lazım. Nüfusumuz yaşlanıyor, 2018'de Samsun 5 yaş yaşlanmış. Samsun bütün olanaklarına rağmen geriye gidiyor, buna dur dememiz lazım. Samsun'u da Ankara'yı da iyi biliyorum. Yerel yönetimlerin sorunu merkezi bilmemek, ben merkezi de çok iyi biliyorum. 26 yıllık siyasi tecrübemi sizlere sunmaya geliyorum" sözlerini kaydetti.

ARSALARI DEĞİL GÖNÜLLERİ FETHEDECEĞİZ

Seçilmesi durumunda yerli ve yabancı yatırımcıları Samsun'a çekeceğini söyleyen Usta, "Seçilmem durumunda yerli ve yabancı yatırımcıları Samsun'a çekerek potansiyelleri harekete geçireceğiz. 4 yıllık milletvekillik hayatımda 30 yılda söylendiğinden çok Samsun'u konuştum. Mecliste Samsunspor'u haykırdım, inşallah bundan sonra takımımızın daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız. İleri teknoloji medikal endüstri kurulması yönünde önerge verdim, kimse sahip çıkmadı. Gülsan'ı, Saathane Meydanı'nı haykırdım, Canik'teki gençlerimizin uyuşturucu sorununu Mecliste gündem haline getirdim. Teşvik haksızlıklarını anlattım. Çay ve fındık konusunu gündeme getirdim. Bundan sonra hepsini yapmaya geliyoruz. Projelerimi seçim döneminde bir bir anlatacağım. Samsun'un değerli arsalarını değil gönüllerini fethedeceğiz. Limanımızı, sahilimizi, ovamızı verimli kullanacağız. Turizmden tarıma bütün alanlarda Samsun'u hak ettiği yere taşıyacağız. Nefis için değil nefes için geliyoruz. Samsun'u hep beraber kalkındıracağız, vaadimiz Samsun'u kalkındırmak" diye konuştu.

PARTİ AYRIMI GÖZETMEYECEĞİM

Usta, herkesi kucaklayacak bir belediye başkanı olacağını vurgulayarak, "Milletvekilliği görevini yürütürken parti ayrımı gözetmedim. Bundan sonra da herkesi kucaklayacak bir belediye başkanı olacağım. Benim arkamda siyasi parti yok, benim arkamda sermaye yok, benim arkamda siz varsınız. Samsun'un makus talihini yeneceğiz. Samsun bir şey isteyecek, onlar getirip başka bir şey yapacak. Yok, böyle bir şey. Yerel seçimleri genel seçim havasına sokma çabasındalar. Buna izin vermeyelim. Sorun çözmeyi bilen yerel yöneticileri seçmeliyiz. Fikirleri, projeleri yarıştıralım, siyasi kavgaya girmeyelim. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan tüm arkadaşları ziyaret edeceğim. Bu seçimlerin sağlıklı geçmesi içim elimden gelen her şeyi yapacağım. Bağımsız aday olmaktan hiçbir zaman korkmadım. Samsun 1973'te Kemal Vehbi Gül'ü bağımsız olarak seçmeyi başardı. Samsun inşallah bunu tekrar başaracak. Biz seçim kaybettirmeye değil seçim kazanmaya geliyoruz, hesabı onlar yapsın" dedi. Usta, MHP'den ihracının ardından sıkça dile getirdiği "Kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Şükrü Berk ASKAR