Yarıyıl tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi dün başladı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ikinci dönem ve Samsun'da yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

EN BÜYÜK HEYECANIMIZ

İkinci dönemin öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını dileyen Esen, '15 günlük süre içerisinde dinlenerek yeniden okula dönen öğrencilerimiz bizim en büyük heyecanımız oldu. Onlara yürekten hoş geldiniz diyoruz. Onların sesi, cıvıltısı bizim hayat ışıltımız haline geliyor. Yoksa şehir sessiz bir durumda idi. 2019 yılı bizim açımızdan ayrı bir heyecanı da ifade ediyor. Samsun 100. yılı yaşıyor. Diğer taraftan da 2023 Eğitim Vizyonu belgemizin Samsun'da planlarının yapıldığı bir yıl oluyor. 2023 eğitim vizyonu belgesini detaylıca inceledik. Maarif Hareketini verdiğimiz çalışma vizyon belgemizin işaret ettiği noktada bizi motive ediyor. Yeni aldığımız önlemlerle vizyon belgesinin ışığında ikinci kanaat döneminde farklı bir eğitim-öğretim dönemi bizi bekliyor' şeklinde konuştu.

SAMSUNGİS İLE YENİ DÖNEM

Yeni bir sitem kurarak ikinci döneme başlandıklarını belirten Esen, 'Samsun Gelişim İzleme (SAMSUNGİS) adını verdiğimiz yeni bir sistem kurgulayarak, ikinci döneme başlıyoruz. Okul öncesinden başlayıp lise son sınıfa kadar olan tüm öğretim kademelerinde öğrencilerimizin akademik başarısından sosyal kültürel etkinliklere kadar her ay gelişim süreçlerini kontrol eden bir sistem oluşturduk. Bu sistem, önümüzdeki günlerde velilerimizin de görüşüne açılacak. Öğrencimizin hangi ünite, konudan ne kadar kazanımlara ulaşıp ulaşamadığını göreceğiz. Toplu değerlendirme yerine tek tek öğrenci bazlı olarak öğrenme düzeylerini ölçeceğiz" diye konuştu.

Erdinç YILDIZ