Samsun İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşti.

Kızılırmak ve Yeşilırmak Havzası sorunlarının konuşulduğu toplantıya Samsun Vali Yardımcısı Metin Borazan, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, ilçe kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

KURUMLAR İNCELEYECEK
Geçtiğimiz yıllara göre Ayvacık ilçesi Suat Uğurlu Baraj Gölü'nde suyun renk değiştirdiğinin fark edilmesinin ardından nedenlerinin araştırılması ve göl ortamında kirlilik izleme çalışmalarının yapılması amacıyla Samsun Valiliği tarafından inceleme komisyonu kurulmuştu. Her ay düzenli olarak baraj gölünden numuneler alınarak fiziksel ve kimyasal parametrelerinin analizlerinin DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından, biyolojik parametrelerin Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, sediman numunesi analizlerinin ise OMÜ Çevre Mühendisliği bölümü tarafından incelenmesine başlandı.

'YEŞİL ALG' PATLAMASI
Toplantıya katılan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, "İlçemiz Suat Uğurlu Baraj Gölü anormal bir yeşil renk almaya ve daha sonra etrafa kötü kokular yaymaya başladı. Bilimsel ifade ile bunun 'yeşil alg' patlaması sonucu oluştuğu, bunun da tehlikeli olduğunu öğrendik. Daha sonra gölün koyu kahverengine dönüştüğünü fark ettik ve acilen ilgili birimlerce araştırılmasını istedik. Suat Uğurlu Baraj Gölü'nün ilçemizin turizmi açısından önemi çok büyük. Saklı Cennet Ayvacık'ın can damarı olan Suat Uğurlu Baraj Gölümüzün renk değiştirmesinin nedenini bulup ilçemize hayat veren gölümüzün bir an önce normale dönmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.