İYİ Parti Samsun İl Teşkilatı Bedri Yaşar'ın yaptığı son iki aday açıklamasını kabul etmediğini Parti Genel Merkezi'ne bildirdi.
Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, iki gün önce düzenlenen törenlerle iki eski AK Partili siyasetçiden Mustafa Candal'ın Tekkeköy, Ahmet Topal'ın da 19 Mayıs belediye başkan adaylığını açıklamıştı. 19 Mayıs'ta düzenlenen törene Bedri Yaşar'la birlikte Millet İttifakı Büyükşehir adayı Hayati Tekin de katılmıştı. Törende bir konuşma yapan eski AK Partili yeni İYİ Partili Ahmet Topal 'Ben 19 Mayıs'lı hemşerilerimin yüzüyüm, birleştirici gücüyüm. 19 Mayıs'la ilgili hayallerim var. Hayallerimizi gerçekleştirmek için Millet İttifakı'ndan İyi Parti'den aday oldum' demişti.

İKİ ADAYI YAŞAR AÇIKLADI

Tekkeköy'deki aday açıklama toplantısına Bedri Yaşar katılırken Millet İttifakı'nın büyükşehir adayı Hayati Tekin katılmamış, açıklamayı Bedri Yaşar yapmıştı. Toplantıya AK Parti'den İYi Parti'ye geçen ve aday olan Mustafa Candal ile Tekkeköy'e bağlı Çinikli Beldesi Belediye eski başkanı Halil İnci de katılmıştı. Halil İnci önce ANAP'ta daha sonra da AK Parti'de belediye başkanı olarak bulunmuş, 31 Mart seçimleri için de AK Parti'den aday adaylığı başvurusu yapmıştı.

YAŞAR'IN MAİYET MEMURU DEĞİLİZ

Milletvekili Bedri Yaşar'ın bu toplantı ve açıklamaları İl Yönetiminde tepkilere yol açtı. Adının açıklanmasını istemeyen bir yönetim kurulu üyesi 'Bu karar yok hükmündedir. Bize danışılmamıştır, bizim böyle bir kararımız yoktur. Kabul etmiyoruz. Bunu da İYİ Parti Genel Merkezi'ne bildirdik. Genel merkez bir iki gün sabretmemizi istedi. Sabırla genel merkezden gelecek kararı bekliyoruz. Biz bir tüzel kişiliği temsil ediyoruz, Sayın Milletvekilinin maiyet memuru değiliz' şeklinde konuştu.

BİR KRİZ DE CANİK'TE

19 Mayıs ve Tekkeköy'den sonra bir kriz de Canik İlçesi'nde çıktı. Daha önce milletvekilliğine ardından da bu seçim için İlkadım belediye başkanlığına aday adayı olan eski MHP'li Atıf Yiğit'in Canik adaylığı da yönetimde tepkiye yol açtı. Atıf Yiğit'in adaylığının da kendi bilgileri ve kararları dışında geliştiğini belirten aynı yetkili 'böyle bir şey olmaz, olursa da biz olmayız' şeklinde konuştu.