Samsun'un Çarşamba ilçesi Acıklı Mahallesi mevkisinde jandarma bölgesindeki fındık bahçesine ot biçmeye giden Yaşar Akçay tarafından 6 Ağustos 2016 tarihinde kadın cesedi bulundu.

HAYVANLAR PARÇALADI

Cesedin yapılan otopsisinde hakkında kayıp başvurusu yapılan Zekiye Keskin'e ait olduğu, yaklaşık 3 aydır kayıp olduğu ve hayvanlarca parçalandığı tespit edildi.

DOSYA JANDARMADAN POLİSE VERİLDİ

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, dosya Çarşamba Cumhuriyet Savcısı tarafından olayın araştırılması için, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosuna verildi. Oluşturulan özel ekip, teknik ve fiziki takip çalışma başlattı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Yaklalık 3 aylık çalışmada özel ekip, Keskin'in yakın çevresi ve arkadaşları ile görüşebileceği kişiler üzerinde yaptı. Yapilan çalışmaların ardından olaya ilişkin şüpheliler Y.D. (37), F.D. (34), Y.E.I. (24), E.A. (30) ve Ü.K'yi (34) belirledi

GÖZALTINA ALINDILAR

Operasyon düzenleyen ekipler, E.A'yı Ordu'da, Y.D'yi Çarşamba ilçesi ve F.D'yi ise Ayvacık ilçesinde gözaltına alındı. Y.E.I'nın başka suçtan gözaltında olduğu ve Ü.K'nin ise başka bir suçtan Erzincan'daki cezaevinde hükümlü olduğu öğrenildi.

E.A, Y.D. ve F.D. emniyetteki işlemlerinin ardından Çarşamba Adliyesine sevk edildi.

Bayram OK