MHP eski Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, olağanüstü tüzük kurultayı talebiyle imza toplanması hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü tüzük kurultayı için büyük oranda imza vermiş Denizli, Uşak, Aksaray ve Kilis MHP il teşkilatlarıyla Aksaray merkez ilçe teşkilatının kapatılması ve ayrıca disiplin sürecinin başlatılmasının, MHP ve ülkücü harekete gönül verenleri üzdüğünü vurguladı.

Ülkücü iradenin, olağanüstü kurultay için imza veren, vermeyen ayrımı gözetmeksizin bir bütün olduğunun altını çizen Koray Aydın, 'İmza veren, her biri MHP ve ülkücü hareket içinde önemli görevler üstlenmiş delege arkadaşlarımız da en az imza vermeyenler kadar, davalarına bağlıdır ve imza vermeyen arkadaşlarımız kadar ülkücü iradeyi temsil etmektedir. Dolayısıyla hiçbir ülkücü kardeşimizin oyu ve tercihi diğerinden üstün değildir' değerlendirmesinde bulundu.

Koray Aydın, ülküdaşlık hukuku, dava şuuru ve demokratik nizamda aklıselimle hareket edilerek, bu sürecin partiye zarar verilmeden atlatılmasının bütün ülküdaşların ortak temennisi olduğunu bildirdiği açıklamasında şunları kaydetti:
'MHP ve ülkücü hareket bizim için geçici bir heves değil, ilk ve son durağımızdır, bizim baba ocağımız, ana kucağımız ve canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızdır, bizim kara sevdamızdır. MHP ve ülkücü hareketin birliği, bütünlüğü ve başarısı için bugüne kadar elimizden gelen mücadeleyi, gayreti ve çabayı ortaya koyduk, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizden hiçbir ülküdaşımızın kuşkusu olmamalıdır.'