1975 yılında Samsun'da kurulan Özkar İnşaat, alanında gerçekleştirdiği ilklerle ve hayata geçirdiği prestijli projelerle dikkat çekiyor.

DİKKAT ÇEKEN PROJELER

Mimarlar Odası Samsun eski Temsilcisi ve Özkar İnşaat Kurucusu Yüksek Mimar Zafer Özdemir, Özkar İnşaat'ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2002 yılına kadar Samsun ve çevresinde birçok önemli devlet projelerinin yapımını üstlendiklerini belirten Özdemir, "Özellikle altyapı çalışmaları gibi alanlarda birçok devlet projesinde yer aldıktan sonra özel konut yapımına yöneldik. Bu kapsamda Atakum'da Çobanlı sahilinde Özkar Atakum Sitesi, Atakent sahilinde Özkar Atakent, Kurupelit'te Özkar Körfez Sitesi, İlkadım Derebahçe'de Özkar Yaşam Sitesi, Atakum'da Özkar Ömürevleri projelerini hayata geçirdik. Şu sıralar ise Özkar Doğa Sitesi ve Özkar Cağaloğlu projelerimizi tamamlamak üzereyiz" dedi.

SAĞLAM YAPILAR

Projelerinin yüksek özellikli inşaat teknikleriyle yapıldığını belirten Özdemir, "Örneğin; Özkar Körfez Sitemiz, Samsun'da gürültü kontrol sistemi uygulanan ilk projedir. Bu projemizdeki konutlara hem dış gürültüye karşı hem de komşularla olan ses yalıtımı düzenlenmiştir. En kaliteli malzemelerle sağlam konutları yapıyoruz. Tüm projelerimizde zemin etüdünün ardından Jet grout ve foraj kazık gibi yöntemlerle zemin iyileştirme çalışması yapıyoruz. Yeşil alanın ön planda olduğu kenti betona boğmayan projeler yapıyoruz. Konutlarımızda yanıcı olmayan malzemeler kullanılıyor. Güçlü kadromuz benim gibi mimar kardeşim Cemil Özdemir, yeğenim Çevre Mühendisi Mustafa Özdemir, deneyimli arkadaşımız Makine Mühendisi Ahmet Bilal'den oluşmaktadır' diye konuştu.

Yasir BABA