Borkonut Niş İş Merkezi önüne getirilen Kızılay TIR'ında Borkunut çalışanları ve Haber Medya Grubu çalışanları, kan ve kök hücre bağışında bulundu. Yapılan kan ve kök hücre bağışıyla bu konuda toplumdaki farkındalığın artırılması amaçlandı. Düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyası dün gün boyu sürdü.

HERKESİ KAN VERMEYE DAVET EDİYORUM

Kızılay'ın Türkiye için önemli bir kurum olduğunu belirten Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, 'Dünyanın neresinde bir afet olsa Kızılay oraya koşuyor. Aynı zamanda dünyanın her yerindeki mağdur insanlara, gıda ve kan yardımıyla umut oluyor. Sağlık sektöründe de olduğumuz için kanın ne kadar çok önemli olduğunu biliyoruz. Hastaların acil durumlarda kan ihtiyacını karşılayacağı tek yer Türk Kızılayı'dır ve Türk Kızılayı, bütün hastanelerin kan ihtiyacını karşılıyor. Vatandaşlar olarak bizlerin de duyarlı olması ve kan vermesi gerekiyor. Haber Medya Grubu ve Borkonut Niş İş Merkezi sakinleri olarak Kızılay'ın kan kampanyasına katıldık. Çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Herkesi de böyle kampanyalara davet ediyorum' şeklinde konuştu.

İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Doktor Muhsin Yıldırım ise, 'Sağlık kuruluşlarında tedavi gören insanlarımız var. Bu insanların da tedavi süreçlerinde kan bileşenlerine ihtiyaç oluyor. Aynı zamanda kök hücre nakli bekleyen hastalar da var. Biz tüm kamuoyuna çalışmalarımızı yaparken 'kan acil değil sürekli ihtiyaçtır' sloganımızla onların uygun olduğu vakitlerde kan bağışına davet ediyoruz. Bu yılın başında hava koşullarındaki kötü gidişat, kar yağışı bağışları azaltmıştı. Genel Başkanımız Doktor Levent Kınık tarafından kamuoyuna bir çağrı yapılmıştı. Bu çağrı tüm yurtta olduğu gibi Samsun'da ve bölgemizde çok güzel karşılık buldu. Toplumun tüm bileşenleri bu çağrıya duyarlılık gösterdi. Şu an stoklarımız ihtiyaca cevap verecek seviyeye ulaştı. Ama bu stokların devam etmesi, bağışların da aynı oranda devam etmesiyle ilgili. O yüzden biz 18-65 yaş arasındaki tüm vatandaşlarımızı uygun olduğu vakitlerinde kan bağışına, 18-50 yaş arasındaki vatandaşlarımızı kök hücre bağışçısı olmaya davet ediyoruz. Bugün yine bu davet neticesinde Borkonut yönetimi ve tüm şirket çalışanlarıyla beraber bizi misafir ediyorlar. Bize gösterilen ilgi ve alakadan dolayı kendilerine, kan ve kök hücre yapan bağışçılarımıza çok teşekkür ediyoruz' dedi.

KADINLARIN KAN VERME ORANI DÜŞÜK

Samsun olarak kan stokunda iyi durumda olduklarını belirten Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Doktor Habib Demirel, 'Biz de Samsun'da ilmek ilmek her yere giriyoruz. Özellikler kadınların kan verme oranında Türkiye genelinde bir düşüklük var. Ama Samsun bu orandan yüzde 2 daha fazla. Bu nedenle kadınların özelikle Kızılay'ın kan bağışı kampanyasını katılmalarını istiyoruz. Kök hücre bağışında çocuklarımız, kan kanseri hakkında sıkıntıdalar. Çocuklarımıza mutlaka ulaşmamız lazım. Özelikle Samsun halkını kök hücre bağışına davet ediyorum. Bugün bizi Borkonut Niş İş Merkezi'nde ağırlayan özellikle de Haber Medya Grubuna teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu.

Erdinç YILDIZ