HaberlerAntibiyotik kullanırken dikkat!

Antibiyotik kullanırken dikkat!

Antibiyotik kullanımı sırasında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar, antibiyotiklerin bağırsaklardaki bakteri dengesinde değişime yol açabileceğinin altını çiziyor.

Antibiyotik kullanırken dikkat!

 Antibiyotik kullanımının bağırsaklarda yaşayan yararlı bakterilerin sayısının azalmasına, yararlı ve zararlı bakteriler arasındaki dengenin değişmesine yol açabileceğinin altını çizen uzmanlar bu noktada doğru beslenmenin son derece önemli olduğunu hatırlatıyor.

Antibiyotiklerin her tür soğuk algınlığı durumunda hekime danışılmadan kullanılmasının sıkça yapılan hatalardan biri olduğunu hatırlatan uzmanlar gereksiz antibiyotik kullanımının sağlığı olumsuz etkileyebileceğine ve antibiyotik direncine yol açabileceğinin de altını çiziyor. Uzmanlar, bu nedenle antibiyotiklerin mutlaka hekim kontrolünde kullanılması gerektiğini belirtiyor.

İşte Antibiyotik kullanırken beslenmede dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin önemli bilgiler...

Herhangi bir bakteriyel enfeksiyonu önlemek için kullanılan antibiyotikler, bağırsaklarda yaşayan diğer bakterilerin de sağ kalımlarını etkileyebiliyor. Antibiyotik kullanımı böyle bir durum neden olduğunda genellikle mide bulantısı, ishal, iştah kaybı gibi gastrointestinal belirtiler ortaya çıkabiliyor. Antibiyotik kullanırken yan etkilerin azaltılması ve antibiyotik tedavisi sonrası bağırsaklardaki bakteri dengesinin geri kazanılması son derece önemli.

Antibiyotik kullanımı sırasında yeterli ve dengeli beslenmenin yan etkileri önlemeye ve iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olabileceğinin altı çiziliyor. Antibiyotik kullanımı sırasında ve sonraki dönemde özellikle probiyotik ve prebiyotikler, K vitamini, posa ve liften zengin besinler büyük önem taşıyor.

PROBİYOTİK ZENGİNİ BESİNLER

Antibiyotik kullanımının bir sonucu olarak bağırsaklardaki yararlı bakterilerinin sayısı azaldığı için zararlı organizmalar çeşitli sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle antibiyotik kullanımı söz konusu olduğunda, probiyotik besinlerin de tüketilmesi öneriliyor.

Probiyotik bakterilerden laktik asit bakterilerini içeren yoğurt, peynir, kefir, tarhana ve turşu gibi fermente besin tüketimi, antibiyotik kullanımı sonrası değişen bakteri dengesinin yeniden kazanılması ve yan etkilerin azaltılmasında etkili olabiliyor.



EN ÇOK OKUNANLAR

Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın

1 Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız soykırımına şemalı örnek

2 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız soykırımına şemalı örnek

MHP Milletvekili Arzum Erdem Yenice'de

3 MHP Milletvekili Arzum Erdem Yenice'de

CHP Karacabey İlçe Yönetimi istifa etti

4 CHP Karacabey İlçe Yönetimi istifa etti

Fayans çaldığı iddia edilen şahıs yakalandı

5 Fayans çaldığı iddia edilen şahıs yakalandı

Van'da terör operasyonu: 57 gözaltı

6 Van'da terör operasyonu: 57 gözaltı

MHP Gümüşhane'de aday tanıtım toplantısı düzenledi

7 MHP Gümüşhane'de aday tanıtım toplantısı düzenledi

Fırının çatısında çıkan yangın geceyi aydınlattı

8 Fırının çatısında çıkan yangın geceyi aydınlattı

Yıldırım: 'Halk meclisi toplantılarını bundan sonra da devam ettireceğiz'

9 Yıldırım: 'Halk meclisi toplantılarını bundan sonra da devam ettireceğiz'

Adana da trafik kazası: 5 yaralı

10 Adana da trafik kazası: 5 yaralı


SIRADAKİ HABER
}