METRO Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk'ün avukatı Evren Topaloğlu Özaltındere, basına yansıyan 'Hesaplarının Dondurulduğu', 'Piyasa dolandırıcılığı tedbiri' gibi haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Avukat Özaltındere, " Basında Müvekkilim hakkında yer alan bir takım yanlış haberler ile ilgili olarak açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Müvekkilim ile ilgili bir takım basın organları tarafından Sayın Galip ÖZTÜRK' ün 'Hesaplarının Dondurulduğu' ve hakkında 'Piyasa dolandırıcılığı tedbiri' alındığı yönünde haberler yapılmıştır. Ancak bu haberler ne yazık ki gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

6 AY SÜREYLE DURDURDU

Avukat Özaltındere açıklamasını şöyle sürdürdü: "Şöyle ki; bir takım basın organlarınca kullanılan başlıkta yer alan 'Hesapları Donduruldu' ifadesi doğru değildir. Zira dondurulmuş bir hesap yoktur. SPK'nın aldığı kararda Galip Öztürk'ün mülkiyetinde bulunan ALBRK hisse paylarının 6 ay boyunca Borsa'da satışa konu edilmemesi belirtilmektedir. Yani Sayın Öztürk hakkında SPK; Borsa'dan yasal koşullar çerçevesinde alıp sattığı Albaraka Türk hisselerinin, olağandışı fiyat ve miktar hareketi tespit edildiği şüphesiyle satımını 6 ay süreyle durdurmuştur. Herhangi bir hesap blokesi ya da dondurma işlemi söz konusu değildir. Yine bir takım basın organlarınca ifade edilen 'Galip Öztürk'e piyasa dolandırıcılığı tedbiri' şeklindeki başlıklar gelişmelerin açıklanmasını tam olarak karşılamamakta ve okuyanları yanlış bilgilendirmektedir. Şöyle ki; SPK'nın tedbir kararında 6362 sayılı SPK'nin 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı bilgi suiistimali ve piyasa dolandırıcılığı işlemlerinde uygulanacak tedbirler tebliği kapsamında, tedbir kararı alınmışsa da, tebliğde ifade edildiği gibi bir piyasa dolandırıcılığı varlığını gösteren durum söz konusu değildir."

ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

METRO Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk'ün avukatı Evren Topaloğlu Özaltındere, "Sadece makul şüpheden yola çıkılarak verilmiş bir tedbir kararı vardır. SPK, bu maddeye istinaden soruşturma açmış ve soruşturmanın selameti açısından tedbir maksatlı bu işlemi uygulama kararı almıştır. Haberdeki ifade okunduğunda sanki somut bir piyasa dolandırıcılığı yapıldığı algısı oluşmaktadır. Oysa böyle bir durum söz konusu değildir. Zaten bu konuya ilişkin hukuki süreç başlatılmış ve devam ettirilecektir. Bizler SPK'nın ve yargının verdiği ve vereceği her karara elbette saygılıyız ve bu istikamette, katılmamakla birlikte SPK'nın almış olduğu bu kararın önümüzdeki süreçte düzeltileceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur. Gurubumuz bütün ticari faaliyetlerini yasalar çerçevesinde sürdürmektedir. Bu işlem, üçüncü şahıslar ve kurumlarla olan ilişkilerimizi hiçbir şekilde etkilememektedir." ifadelerini kullandı.