Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, belediye tarafından verilen cenaze hizmetleri hakkında bilgi verdi. İlçe halkının acılarını, hüzünlerini, sevinçlerini gönülden paylaştıklarını ifade eden Başkan Togar, 'Acılar paylaşınca azalır, sevinçler paylaşınca artar mantığı çerçevesinde vatandaşlarımızın her daim yanlarında oluyoruz' dedi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Tekkeköy Belediyesi Cenaze Hizmetlerinin, Tekkeköy halkı tarafından büyük takdir gördüğünü belirten Başkan Togar, 'İlçemizde daha önceki yıllarda cenaze hizmetleriyle ilgili bir faaliyet yoktu. Bizler de cenaze sahiplerinin, üzüntülü günlerinde yaslarını yaşamaktan başka hiçbir şey düşünmemeleri için cenaze ile ilgili ne gerekirse onların bir aile ferdi olarak hepsini ortaya koyduk. İnsanoğlu için bu fani dünyadaki en acı duygu; yakınını, canının bir parçasını kaybetmektir. Bu acıya bir de cenaze için yapılması gereken işler eklenince, sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Baş sağlığı dilekleri için cenaze sahiplerine, misafir olan vatandaşlarımızı Tekkeköy Belediyesi olarak bizler ağırlıyoruz. Böylelikle vatandaşımızın en acılı gününde yanlarında bulunarak acılarını bir nebze de olsa azaltmayı amaçlıyoruz' şeklinde konuştu.

HER AYRINTIYI DÜŞÜNÜYORUZ

Başkan Togar, 'Biz büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin fertleri olarak yakınını kaybeden kişinin, sadece cenazesinin acısını yaşasın, ikramla, masayla, sandalyeyle, yerle uğraşmasın, bunların tamamını biz Tekkeköy Belediyesi olarak üstlenelim diyerek yola çıktık. Vatandaşımızın yanında olarak acısını hafifleten hizmetler ortaya koyduk. Göreve gelmemizle birlikte cenaze taşıma ve yıkama aracı, soğutmalı tabut, yaz ve kış şartları için kurulan taziye çadırları, çeşitli ikramların yanı sıra şehir dışında yapılacak definler için cenaze nakil araçlarımızı tahsis ediyoruz. Yine şehir dışında ve şehir içinde yapılacak definler için araçlarımızı görevlendiriyoruz. Doğumdan ölüme kadar hayatın her safhasında vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz' diye konuştu.