İYİ BİR GECE UYKUSUNA YARDIMCI OLUR

Bazen gecenin ortasında uyanırız. Bunun nedeni, uykumuz sırasında beynimizin glikojen denilen bir maddeye ihtiyaç duyması ve böbreklerde bulunan adrenal bezleri, sizin uyumanıza izin vermeyecek şekilde adrenalin ve kortizolün çıkmasına neden olmasıdır. Neyse ki, bal glikojen içerir, bu yüzden uykudan önce tüketmek, adrenalin akışını önlemenize ve iyi bir gece uykusu sağlamanıza yardımcı olur.

TANSİYONU DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUR

Yüksek tansiyon, kalp hastalığı riskini arttıran önemli bir faktör olduğundan, orta ve stabil kalması kalp komplikasyonlarını önlemek için iyi bir önlemdir. Bal, tansiyonu düşürdüğü gösterilmiş olan antioksidan bileşikler içerir , bu da geceleri bir kaşık dolusu balın yüksek tansiyonu önlemenin iyi bir yolu olduğunu gösterir.

TRİGLİSERİTLERİNİZİ DÜŞÜRÜR

Trigliseritler kanda bulunan bir tür yağdır. Yüksek seviyede trigliseritler kalp hastalığı ve diyabetgeliştirme riski anlamına gelir . Neyse ki, bal vücudunuzdaki trigliserit seviyesini azaltmaya yardımcı oluyor. Bal gereksiz yağlardan kanınızı temizlemeye yardımcı olur.

BAĞIŞIKLIĞINIZI YÜKSELTİR

Bal, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olan antioksidanlar ve antibakteriyel maddeler bakımından zengindir. Bağışıklığınızı yükseltmek için her gece bir kaşık bal tüketebilirsiniz.

YAĞ YAKMANIZA YARDIMCI OLUR

Bal tükettiğinizde vücudunuz üzerinde termojenik bir etki yaratarak metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur. Bu durum, vücut ısınızı biraz artıran, fazla çaba harcamadan yağ yakmanıza yardımcı olan dolaşımını artırdığı anlamına gelir.

ÖKSÜRÜĞÜ VE BOĞAZ TAHRİŞİNİ GİDERİR

Bal, doğal bir antienflamatuardır. Böylece her gece ılık suyla karıştırılmış bir çorba kaşığı bal tüketerek boğazınızdaki tahrişi en aza indirebilir ve öksürükleri önleyebilirsiniz.

PSİKOLOJİK HASTALIKLARDAN KORUR

Bal, beyin hücrelerinizdeki oksidatif stresi önleyerek depresyonla mücadeleye yardımcı olan bir organik kimyasal olan polifenol içerir . Psikolojik sağlığınızı korumak istiyorsanız, her gece bal tüketmeniz size yardımcı olacaktır.