Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Fatih Sağır ve okulun robotik takımı Magnetech'in üyesi öğrenciler, Haber Medya Grubu'nu ziyaret etti. Bahçeşehir Koleji ve Türkiye'yi birçok uluslararası yarışmada başarıyla temsil eden öğrenciler, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara'ya çalışmalar hakkında bilgi verdi ve destek istedi. Ardından müdür Fatih Sağır ve öğrenciler, Haber Medya Grubu'nu gezdi.

ULUSLARARASI TECRÜBE

Ziyaretin ardından katılacakları yarışma hakkında bilgi veren Magnetech takım kaptanı Miray Özcan, "Endüstriyel tarzda robotlar yapıyoruz. Robotların mekaniğini, elektroniğini ve programlamasını biz yapıyoruz. Her sene yarışmanın belirlenen formatına uygun şekilde robotlar tasarlayarak sergiliyoruz. Eğer önümüzdeki bölgesel yarışmada başarılı bir sonuç alırsak, nisan ayında Amerika'da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılacağız. Daha önce farklı robotik yarışmalarına katıldık. Uluslararası alanda tecrübelerimiz ve derecelerimiz var. Önümüzdeki yarışmada güzel bir netice hedefliyoruz" diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji Magnetech takımı, 20-23 Mart tarihleri arasında ABD'nin Chicago kentinde First Robotics Competition (FRC) Yarışması'nda boy gösterecek.

Şükrü Berk ASKAR