Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun Şubesi, ev sahipliğinde bölge toplantısı düzenlendi. Toplantıya Genel Başkan Hamza Dürgen'in yanı sıra il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.Samsun Büyükşehir Belyediyesi Sanat Merkezi'nde TEMAD Bölge Toplantısı, TEMAD Genel Başkan Hamza Dürgen, Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon, Sinop İl Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile yapıldı. Toplatının açılışında Karadeniz Arma Mehteran Takımı sahne aldı. Büyük beğeni toplayan Mehteran Takımı, katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

BİRLİK OLMALIYIZ

Toplantının açılış konuşmasını TEMAD Samsun Şube Başkanı Mustafa Tufan yaptı. Başkan Tufan, birlik beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini belirterek, "Birbirimize destek olmalıyız. Samsun'da yaşayan 4 bin emekli astsubayımız bulunmaktadır. Ancak bu rakam dernek üyeleğinde 650 kadar. OYAK ve Silahlı Kuvvetler Vakıflarında üyelerimize daha çok görev verilmelidir. Çünkü en fazla bağışçısı bizleriz. Hiçbir kurum emeklisinden aidat almamaktadır. Ancak bizim orduevlerimiz aidat almaktadır" dedi.

98 ŞUBEYLE HİZMET

Diğer illerin şube başkanlarının konuşmasının ardından TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen konuşma yaptı. Genel Başkan Dürgen "TEMAD Türkiye genelinde 98 şubesinde Türk milletine hizmet eden bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğinin en büyük özelliği Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinden emekli olmuş meslektaşlarımızın bir arada ve bir çatı altında toplandığı bir dernektir. Özelikle Türkiye genelindeki şehit ailelerinin ve gazilerimizin dertlerini ve sorunlarını dinlemeyi, onlara yardımcı olmayı, onlara sahip çıkmayı ilke edinmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili yeri ve zamanı geldiğinde, kamuoyunda ihtiyaç duyulduğu alanda onların her zaman yanında yer alan sivil toplum kuruluşudur" diye konuştu.

Bayram OK