Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 12. Cumhurbaşkanı Adayı ve Yalova eski milletvekili Muharrem İnce, Samsun'a geldi. İnce, Samsun'da ilk olarak CHP İl Başkanlığını ziyaret etti ve partililerle görüştü. İnce ardından, CHP Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Tansu Çıkış'ın tanıtım toplantısına katıldı. Tekkeköy Düğün Salonu'nun yanındaki alanda düzenlenen mitingde, İnce vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Toplantıda ilk olarak konuşan CHP Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Tansu Çıkış, "5 yıldır Tekkeköy'de belediye meclis üyesiyim. Burada her partiden arkadaşım var. Bu artık Tekkeköy'ün kurtuluş mücadelesi. Hepinizin yardımına ihtiyacım var. Siz varsanız biz varız, yoksanız biz de yokuz" diye konuştu.

PARAYI BETONA GÖMDÜLER

Muharrem İnce, başkan adayı Tansu Çıkış'a destek olmak için Samsun'a geldiğini belirterek, "Ben siyasette dik duran insanları severim, Tansu onlardan birisi. Onu kazandırmak için buradayım. Ben inanıyorum ki; Tekkeköy'de Tansu kardeşimi belediye başkanı yapacağız. Ben de belediyenin önünde cigoş oynayacağım" ifadelerini kullandı. İnce, Türkiye'nin borçla refah ekonomisi şeklinde yönetildiğini belirterek, "Türkiye'nin ekonomisi borçla refah ekonomisi. Parayı betona gömdüler. Memleketi bu hale getirenlerden, memleketi kurtarmalarını beklemek saflıktır. Domatese, bibere, soğana muhtaç hale geldik. Türkiye'nin gelir kaynağı, trafik cezaları, bedelli askerlik" diye konuştu.

SEÇİMDEN SONRA BİNDİRİM

Türkiye ekonomisinin deflasyon döneminde olduğunu belirten Muharrem İnce, "Demirel ve Özal'ın yaptığı köprülerden 11 liraya geçiyoruz, Erdoğan'ın köprüsünden 164 liraya geçiyoruz. Sayın Erdoğan'a Samsun'dan ilk defa soruyorum, özel uçaklarının sayısı 29 oldu mu? Dünyevileşen bir AKP var. Parti içinde Soylu, Albayrak kavgası var. Türkiye'nin hiçbir döneminde deflasyon bu kadar artmadı. İntihar, uyuşturucu kullanımı bu kadar olmadı. Türkiye bir 'K' dönemini yaşıyor. Koalisyon var, kuyruk var, keyfilik var, kumpas var, Katar var. Seçimden önce 'Erdoğan seçilirse döviz fırlayacak, kuyruklar olacak' demiştim. Hepsi oldu. 31 Mart'tan sonra daha beteri geliyor. Daha iyi günlerimiz. 31 Mart'a kadar indirim duyacaksınız, 31 Mart'tan sonra da bindirim başlayacak" diye konuştu.

DEVLET DOMATES SATIYOR

İnce, üretim ekonomisinin terk edildiğini vurgulayarak, "Devlet niye domates, biber, soğan satıyor? Senin derdin millete ucuz domates yedirmek değil, senin derdin seçim öncesinde milletin gözünü boyamak. Gübre fabrikalarını sattılar, çiftçiye mazotu ÖTV'yle satıyorlar. Çiftçi mazot alamıyor, gübre pahalı. Üreten köylüyü cezalandırmış, tohumu İsrail'e mahkum hale getirmişsiniz. Baktınız soğan yetişmiyor, İran'dan soğan aldınız. Devlet bez mi üretir, kapat Sümerbank'ı. Devlet süt mü üretir, kapat TİGEM'i. Böyle diye diye üretim yok oldu. Antalya'dan domates alacaksın, şehrin ortasında çadırda bunu satacaksın. İran'dan soğan alıyorlar. İran'dan gelen soğan 5 bin lira mazot yakar. O parayı Karacabeyli çiftçiye versen üretim yapar" dedi.

BEKA SORUNU NE DEMEK?

Muharrem İnce, son dönemde tartışılan 'beka' konusuna değinerek, "Bir ülkede beka sorunu ne demektir? 31 Mart'ta çöpümüzü kim toplayacak, yoksullara kim yardım edecek sorusuna cevap vereceğiz. Kim seçilirse seçilsin, ezanı susturmayacak, bayrağı indirmeyecek. Neden beka sorunu olsun ki? Bu bir belediyecilik yarışı, eğer bir millet bunu beka sorunu olarak görürse gerçekten bir beka sorunu ortaya çıkar. 2019'da bu milleti domates kuyruğuna sokmak beka sorunudur. Kuzey Irak'ta askerin başına çuval geçirilince nota veremeyenler, beka sorunundan bahsedemez" diye konuştu.

CİGOŞ OYNADI

Muharrem İnce, sözlerinin bitmesiyle partililerle beraber cigoş oynadı. Daha sonrasında partililerle beraber ilçeyi gezen İnce, vatandaşlar tarafından uzatılan Samsunspor atkısını da taktı. İnce'ye Samsun programında, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP Samsun İl Başkanlığı eşlik etti.

Şükrü Berk ASKAR