Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen 2019 Yılı Olağan Genel Kuruluna, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Kızılay ilçe başkanları, Kızılay gönüllüleri ve üyeler katıldı.

KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMEDİK

3 yıllık süreçte yapılan faaliyetleri sıralayan Kızılay Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, 'Bizleri yalnız bırakmayan ve bizle beraber Kızılay'a her türlü yardımı esirgemeyen değerli Kızılay üyelerine çok teşekkür ederim. Yeni dönemde de bizimle beraber yeni yönetimde yürüyecek arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. Öncelikle onursal başkanımız, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Kerem Kınık beye teşekkür ediyorum, çok yoğun bir şekilde, dünyada Kızılay'ın yardım elini her yere ulaştırmak için büyük gayretler gösterdiler. Kızılay olarak dünyanın her yerine ulaştık. Samsun'da ramazan paketleri, maddi yardımlarla kapılarımızı açtık. Kızılay'a gelen arkadaşları hiçbir şekilde geri çevirmedik. Yapılacak bütün katkıları sunmaya çalıştık. Olağan Genel Kurulumuzun Samsun'a hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

KIZILAY SAMSUN'LA KUCAKLAŞTI

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ise konuşmasında, 'Dr. Habib bey ve onun değerli yönetim kurulu üyeleriyle beraber Kızılay'ımız, Samsun'la kucaklaştı, direk temas haline geçti. Habib Bey ve yönetim kurulundaki arkadaşları, enerjileri, çabaları ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Kızılay, modern Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt değil ondan öncesinde olan bir kuruluş. Kızılay'ı bugünlere getirenlerden Allah razı olsun. Kızılay, her türlü semavi afetlerin sonrasında adeta hızır gibi ortaya çıkıyor' şeklinde konuştu.

SAMSUN'U ÖZLÜYORUM

Samsun'u özlediğini belirten Yılmaz, '20 sene boyunca Samsun'la yattım Samsun'la kalktım. Şimdi biraz ara verildi. 2-3 gün Ankara'da, 2-3 gün Samsun'da oluyorum. Bu ayın sonunda Meclis başkanımızı seçeceğiz ve tekrar Samsun'a döneceğim. Bir ay boyunca 31 Mart seçimleriyle ilgili kampanyaya katılacağım. Bu vesileyle daha fazla birlikte olma şansı bulacağım' diye konuştu.

GÜLEN YÜZÜMÜZ İYİLİK MELEĞİMİZ

Genel kurula katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Kızılay bizim Kızılay'ımız. 1868 yılında kurulmuş, köklü bir kuruluş. Kurumları, kurum yapanlar insanlardır. Kızılay, insan odaklı, insanları önemseyen bir kurum. Son yıllarda son derece önemli mesafeler kat etti. Özellikle yurt dışında yardıma muhtaç ülkelere, sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok ciddi yardımlar yapıldı ve artık bizim gülen yüzümüz, iyilik meleğimiz Kızılay'dır' dedi.

İNSANLARIMIZ GÜVENSİN

Açıklamasını sürdüren Vali Kaymak, '15 Temmuz'da bir darbe yaşadık. Bir cemaat, FETÖ tarafından. Türkiye'de cemaat lafının içini boşalttı. 'Burs veriyorum, yurt dışına çocuk götürüyorum' diyerek insanların iyi duygularını sömürdüler. Artık insanlar herkese şüpheyle bakıyor. Samsunlulara, bütün halkımıza sesleniyorum: Kızılay, devletin kontrolünde olan bir kurum. Cemaatlerin taassubundan kurtulmak için cami merkezli din anlayışı ve devletin kurumlarıyla çalışın. Kızılay, Yeşilay, Diyanet Vakfı devletin kurumlarıdır. Bunlara insanlarımız güvensin. Türk-İslam kültürünün güzel örneklerini kurumlar aracılığıyla yapacağız. Kızılay'ımızın Genel Kurulu hayırlara vesile olsun' şeklinde konuştu.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından kan bağışı kampanyasına yüksek katılımla destek olan kurum müdürlerine, maddi katkı sağlayan gönüllülere ve yönetim kurulu üyelerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Ayrıca Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel tarafından, Samsun Valisi Osman Kaymak'a her zaman Kızılay'ın yanında olmasından dolayı plaket takdim etti.

YENİ YÖNETİM

Genel kurulda yapılan seçimde, tek aday olan mevcut başkan Habib Demirel, 154 delegenin oyunun tamamını alarak, güven tazeledi. Samsun Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Ahmet Ali Bulut, Abdullah Şahin, Dr. Tamer Kutlu, Psk. Didem Demirşahin, İsmail Sedat Uygun ve Mustafa Öztürk. Şube denetçisi ise Yusuf Kocabaş. Kızılay Merkez Genel Kurulu üyeleri ise, Ahmet Ali Bulut, Haluk Bülbül, Av. İbrahim Semiz'den oluşuyor.

Erdinç YILDIZ