İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye'nin ekonomisini ve tanzim satışlarını eleştirdi. İnsanların sebze ve meyve kuyruğuna girdiğini ifade eden Yaşar, bunun yanlış tarım politikalarından kaynakladığını savundu.

ÜMİT VERMİYOR

Milletvekili Yaşar, 'AK Parti iktidara, 'ekonomide yükselme' ve 'özgürlük' talebiyle geldiği, 2002'den bu yana da ekonomiyi güçlü bir koz ve seçim propagandası olarak kullandı. Fakat bu süreçte güçlü ekonomiyi ayakta tutan faktörler unutuldu. Kurumların güçlendirilmesi, adaletin tesis edilmesi ve devlet yönetiminin tarafsız kılınması beklenirken tam tersi bir süreç izlendi. Liyakat ortadan kaldırıldı! Ekonomi bir anda geri plana itildi. Bel bağlanan inşaat sektöründeki daralma bile anlaşılamadı. Üzülerek söylüyorum: Ekonomimiz artık ümit vermiyor. Ekonominin iyileştirilmesi için öne sürülen çabalar da gelecek adına ümit vermiyor' ifadelerini kullandı.
80 ayrı noktada tanzim satışlarının başladığını ifade eden Yaşar, 'Meyve ve sebze devlet eliyle satılıyor, böylece aracıların şişirdiği fiyatların önüne geçeceği ileri sürülüyor. Ama istediğiniz kadar alabilmeniz mümkün değil, bu tanzim satış noktalarının ne kadar sürdürülebilir olduğu da belli değil' dedi.