Samsun'da, 31 Mart 2019 seçimlerine Cumhur İttifakı kapsamında hazırlanan AK Parti ve MHP teşkilatları; belediye başkan adaylıklarında olduğu gibi belediye meclis üyeliklerinde de ortak liste hazırlığına başladı. Millet İttifakı yapan CHP ve İYİ Parti'de de liste hazırlıkları son sürat devam ediyor. Partilerdeki hummalı çalışmalar bugün de devam edecek ve seçim takvimine göre, siyasi partiler aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar seçim kurullarına bildirecek.

ÇATI ADAY

Millet İttifakı'nın liste çalışmaları hakkında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, kapsamlı bir hazırlıkta olduklarını ifade etti. Başkan Güleroğlu, 'Belediye meclis listelerimizi, CHP ile ittifak ruhu dahilinde gerçekleştiriyoruz. Bizim adaylarımızın bulunduğu ilçelerde bizim çatımız altında, CHP'nin adaylarının bulunduğu ilçelerde CHP çatısı altında olacak şekilde bir liste hazırlıyoruz. Yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Ufak tefek pürüzleri saymazsak, bir uyumsuzluk gözükmüyor. Akşam saatlerinde muhtemelen mutabakatlar sağlanıp listelerde ilçe seçim kurullarına teslim edilecek' şeklinde konuştu.

ZEVKLİ VE HEYECANLI YARIŞ

31 Mart yerel seçimlerinde iddialı oldukları ilçeler hakkında açıklamada bulunan Güleroğlu, 'Gönlümüz bütün ilçelerde iddia ortaya koymaktan yana ama siyasetin de gerçekleri var. Büyükşehirde ciddi anlamda AK Parti ile aramızda büyük bir yarış olacak. Zevkli ve heyecanlı bir yarış olacağını ön görüyoruz. Bıçak sırtı bir yarış olacak ve bizim lehimize sonuçlanacak. İlkadım'ı alma noktasında ciddi iddiamız var. Kamuoyunda yaptığımız araştırma ve eğilim tespitleri bunu açıkça ortaya koyuyor. Canik, Kavak, Salıpazarı, Ladik, 19 Mayıs ilçelerinde ciddi iddialarımız var. Diğer ilçelerde de iddia sahibiyiz ama gerçekçi olmak gerekirse bu ilçeleri alma noktasında arkadaşlarımız ciddi anlamda efor sarf ediyorlar. Aday tespitlerimiz tabanda karşılık buldu. Bu ilçeleri inşallah alacağız' dedi.

Erdinç YILDIZ