Samsun'da PTT Çalışanları Dayanışma Derneği tarafından (PTT-DER) uygulamaya başlanan, Samsun Valiliği ve PTT Samsun tarafından desteklenen " Çantamda Merhamet Var" projesi kapsamında, Samsun'da soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına, PTT çalışanları tarafından mama dağıtılacak. Projenin tanıtım toplantısı PTT Samsun Başmüdürlüğünde gerçekleştirildi.

ÖNEMLİ BİR GÖREV

PTT Samsun Başmüdürü Rahmi Candan, Samsun'da sokak sokak gezerek, ev ve iş yerlerine posta teslimi yapan 124 PTT çalışanın artık çantalarında mektupların yanı sıra sokak hayvanları için de mama taşıyacağını söyledi. Candan, "Çok önemli bir görevi ifa etmek üzere toplandık. PTT, ekonomiye ciddi katkılar sağlayan bir kurum. Ayrıca sportif, kültüre ve eğitim alanlarında da hizmet veriyoruz. Bugün çok kıymetli arkadaşlarımızla beraber sokak hayvanlarının doyurulması ve korunması noktasında böylesine bir etkinliği başlattık. Buna vesile olan kıymetli çalışanlarımıza ve projede çok büyük katkısı bulunan Valimiz Osman Kaymak'a teşekkür ediyoruz. Bundan sonra ayrı paketlere konulan kedi ve köpek mamasını, dağıtıma çıkan arkadaşlarımıza vereceğiz, onlar da bakıma muhtaç, sahipsiz kedi ve köpeklere mama dağıtacaklar. Sokak hayvanları, özellikle kışın hem soğuk havayla hem de yiyecek bulmak için mücadele ediyor. Biz PTT çalışanları olarak bir nebze de olsa bu hayvanların kışı atlatmasında onlara yardımcı olmak istedik" ifadelerini kullandı.

AÇ HAYVAN KALMAYACAK

PTT-DER Başkanı Onur Karagöl ise PTT'nin bütün sokakları gezen ekipleri bulunduğuna işaret ederek, "Bir şehirde aç hayvan kalmamasını istiyorsanız o şehri sokak sokak gezerek, hayvanlarına ulaşmanız gerekir. Bu ise pek mümkün değil. Halbuki bizim bütün kentin sokaklarını gezen ekibimiz var. Aç bir hayvan gördüklerinde onlara mama verecekler. Samsun'da karnı aç bir sokak hayvanı kalmayacak" diye konuştu.

MUTLU OLUYORUZ

Yardıma muhtaç hayvanları sokaklarda gözettiklerini söyleyen postacı Ümit Gündüz ise, "Hem işimizi yapıyoruz hem de hayvanları doyuruyoruz. Ulaşabileceğimiz en ücra köşelere gidiyoruz. Orada da mağdur hayvanlarla karşılaşıyoruz. Onlara yardım edebilmek çok güzel bir şey, yardım ettikçe biz de mutlu oluyoruz" dedi.

Zerrin SOMUNCU