Mona Roza Kitap Kahve'nin açılışına Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, İnsan ve Medeniyet Hareket Samsun Derneği Başkanı Şuayip Sevgi, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

HEDEF GENÇLER

Kur'an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İnsan ve Medeniyet Hareket Samsun Derneği Başkanı Şuayip Sevgi, 'Burada şu anda yaklaşık 2 bin kitabımız var, bu sayıyı kısa sürede 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. İlkokuldan üniversiteye tüm gençlerin güzel vakit geçirebileceği, ders çalışıp araştırma yapabileceği, kitap okuyabileceği bir mekan oluşturduk. Etkinlik merkezi olarak da kullanılacak olan binada toplantılar, çeşitli kurslar ve seminerler, sinema gösterimleri, kitap tahlili programları gerçekleşecek. Biz hedef olarak kendine bu ülkenin yarınları olan gençlere faydalı olmayı, onların ellerinden tutup, eğitimlerine ve gelişimlerine katkı sunmayı seçmiş bir derneğiz. Bugün burada, bu amaca çok fazla hizmet edebileceğini düşündüğümüz bir mekanı açıyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Her yaştan evladımızı düşünerek bir ortam oluşturmaya gayret ettik. Hepsini bekliyoruz' dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, 'İlk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarıyız ama maalesef okuma yönünde çok eksiğiz ve bu konuyu sürekli problem olarak gündeme getiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Okuma Seferberliği başlatıldı. Farkındalık yaratarak insanları okumaya sevk etmek için projeler yapılıyor. İnsan ve Medeniyet Hareket Samsun Derneği olarak da bu güzel ortamı hazırlamak fevkalade bir olay. Her zaman yanınızdayız. Çocuklarımızın okumasına büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Okuyan toplumdan hiçbir zaman zarar gelmez. Okumayan, cahil kalan başka şeylere özenen topluluklar ise her zaman içinde memlekete sıkıntı olur. Toplumların uygarlık seviyesi de eğitime bağlıdır. Bizim de uygar, gelişmiş bir toplum olmamız için çok okuyan bir toplum olmamız gerekiyor. Emek veren herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

ATAKUM KÜLTÜR ŞEHRİ

Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Atakum'un yeni şehirleşen bir merkez olduğunu belirterek, 'Yeni bir medeniyet kuruluyor, kültür oluşuyor. Bunu çok sağlam temellere oturtmak zorundayız. Sadece binalarla, sokaklarla bu iş olmuyor. Binaların ruhunu tesis etmek zorundayız. İşte o ruhu tesis edecek örnek hareketlerden biri de budur. Atakum , kültür şehri olmak zorunda, sanayi şehri olamaz. İsteseniz de olamaz. Sadece sosyal hayatla bu iş yürümez. Bu şehre toplumun her kademesi katkı sağlamak zorunda. Ben İnsan ve Medeniyet Hareket Derneği'ni, bu güzel hareketlerinden dolayı kutluyorum, sonucu da hayırlı olur' dedi.

ZAMAN ZAMAN ZİYARET EDECEĞİM

Etkinliğin açılışından olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Bazen 'kitap okuyalım ama nerede okuyalım' diye konuşuyoruz. Arkadaşlarımızın fikirleri, ilginç ve yerinde bir proje. Umut ediyorum ki bu proje karşılık bulur, Atakumlu hemşehrilerimiz de en iyi şekilde kullanılır. Gençlerden, burayı yoğun şekilde kullanmalarını istiyoruz. Çalışmayı başlatanlara çok teşekkür ediyorum. Ben de bir Atakumlu olarak zaman zaman burayı ziyaret edeceğim. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi ve Mona Roza Kitap Kahve protokol üyeleri tarafından gezildi.

Erdinç YILDIZ