Büyükşehir Belediyesinin, eğitime destek vermek ve eğitim kalitesine artırmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Edremit ilçesi Fırat Mahallesi'nde bulunan Mustafa Cengiz İlk ve Ortaokuluna kütüphane ve 200 kişilik konferans salonu yapıldı. Çok amaçlı kullanılacak olan konferans salonuna tiyatro gösterileri ve konserler içinde sahne ve ses sitemi kuruldu. Kütüphane ise aynı anda 100 öğrencinin rahatça kullanacağı şekilde dizayn edilirken, okulun halk oyunları ekibine ise giyim ve malzeme desteğinde bulunuldu.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatları ile eğitime destek olmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Fen İşleri Daire Başkanı İsmail Güngör, 'Ülkemizin geleceği olan çocukların eğitimi bizim için çok önemli. Çünkü onlar bu ülkenin yarınları. Bizlerde yarınlarımızı güvenceye almak için çocuklarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim yılında Van Büyükşehir Belediyesi olarak 251 okulun onarımını yaptık. Yine birçok okula da destek olduk. Bu desteklerden birini Mustafa Cengiz İlk ve Ortaokuluna yaptık. Okulumuza 200 kişilik çok amaçlı konferans salonu ve kütüphane yaptık. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun' dedi.
Okulun çok güzel bir kütüphane ve konferans salonuna kavuştuğunu söyleyen Okul Müdürü Şerafettin Aysan ise, 'Van Büyükşehir Belediyesine, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na eğitime verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Van Büyükşehir Belediyesinden eğitime destek