Atakum İlçesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile 928. Cadde'nin kesiştiği kavşak, mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Hemen hemen her gün kavşakta kaza meydana geldiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililerden çözüm istedi.

CANLAR YANMASIN

Çobanlı Mahallesi'nde çok kalabalık bir sitede oturduğu söyleyen mahallesi sakini Çiğdem Kader Çalışkan, 'Atakum ilçesinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile 928. Cadde'nin kesiştiği noktada trafik lambası olmadığı için sürekli trafik kazaları oluyor. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları meydana geliyor. Çocuklarımız servis ile gelip giderken çok sıkıntı yaşıyorlar. Bu mevki sabah ve akşam saatlerinde çok yoğun oluyor. İlerleyen zamanlarda bu mevkiinin yakınına büyük bir devlet hastanesi de yapılacak. Bu yüzden sesimizi duyurmak istiyoruz, buraya bir trafik lambası istiyoruz. Çok büyük kazalar olmasın, kimsenin canı yanmasın istiyoruz. Bu durum için birçok yere başvurduk ama olumsuz yanıt aldık. Yolun sonunda iki tane lise var, kalabalık servisler gelip gidiyor. Bazı çocuklar yürüyerek gidiyor, yolda kaldırımımız da yok. İnsanlar yürürken zorluk çekiyor' diye konuştu.

ÖLÜMLÜ KAZA MEYDANA GELDİ

Yolun sonunda bulunan liselere servis taşımacılığı yaptığını söyleyen Sezer Gür, 'Biz buradan Koruparka'a taşıma yapıyoruz. Bu kavşaktan geçerken bir taraf boşalıyor, tam yolun ortasına geldiğimizde karşıdan araba geliyor. Araba geliyor ama minibüsün yarısı dışarıda kalıyor. Yarısı dışarıda kalınca risk oluyor. 16 tane öğrenci taşıyorum ben. Bu çocukların bir tanesinin burnu kanası kim hesabını verecek? Buraya önlem almaları lazım, bu kavşakta ölüm tehlikesi var. Burada 5-6 tane ölümlü kaza meydana geldi. Bu işe bir çözüm gerekli' ifadelerini kullandı.

IŞIK VEYA GÖBEK GEREKLİ

Mahalle sakini Şerif Başar ise, 'Burada her an bir kaza olabilir. Özelikle çocuklar için çok tehlikeli. Buraya mutlaka bir göbek veya ışık yapılması gerekiyor. Her gün kaza oluyor ya da kazanın ucundan dönülüyor. İnsanlar, hayatını kaybedebilir. Acilen bir tedbir alınması lazım' dedi.
Vatandaşlar, konu ile ilgili şikayetlerini gazetemize dile getirirken bahse konu kavşakta neredeyse bir başka kaza daha meydana geliyordu.

Erdinç YILDIZ / ÖZEL HABER