Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Havza Belediyesi'nin imzaladığı protokol çerçevesinde yapılan ve inşaatı devam eden ve Havza Termal Fizik Tedavi ve Uygulama Oteli inşaatını inceledi.

BÜYÜK KATKI SUNACAK

Başkan İkiz, Havza Fizik Tedavi Hastanesi ve Uygulama Oteli'nin ilçeye kazandırılması için belediyeye ait Lokman Hekim Kaplıca İşletmesi'nin yerinin ücretsiz olarak üniversiteye tahsis edildiğini ve inşaat devam eden binanın kısa sürede açılacağını belirtti.

ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Başkan İkiz, "Havzamız için hayati öneme sahip bir projenin daha hayata geçmesi bizleri mutlu etti. Yapılan protokol gereği ilçemizde OMÜ tarafından yapılan Fizik Tedavi Merkezi ile Havza artık hamamcılığı bırakıp profesyonel kaplıca işletmeciliğine adım atmış olacak. Havzamızın önünü açacak olan bu proje ilçemizin kalkınmasında da büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

İkiz, inşa edilen binanın 7 bin 500 metrekarelik inşaat alanı olduğunu belirterek, "6 katlı projenin içinde otopark, termal havuzlar, fizik tedavi ve kür merkezi, 84 otel odası, spor ve egzersiz odaları, doktor odaları, lokanta ve toplantı odaları yer alacak. 11 milyon 500 bin liraya mal olacak tesis, ilçemiz için önemli bir yatırım olan olacak" diye konuştu.