1999 yılında yapılan yerel seçimlere 3 gün kala adaylığını açıklayan ve kesintisiz 20 yıl İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Muhtarı olan Filiz Kavalcı, seçime girme sürecini anlattı.

EN GENÇ KADIN MUHTAR OLDUM

Kavalcı, '1999 seçimlerinde mevcut muhtar seçimlere girmeyeceğini söylemişti. Yerel seçimlere 3 gün kala muhtar adayı olmam konusunda karar verdim, yaşım 25'ti. Toplam 5 aday idik, seçim sonucunda muhtar oldum. Türkiye'nin en genç kadın muhtarı oldum. 1999 seçimleri sonrası aralıksız muhtar seçildim. Kurumların desteği ile koordineli çalışarak mahallemdeki sorunları çözdüm. Bundan sonra da aynı bilinç ile devam edeceğim. Şu an ise Türkiye çapında en kıdemli kadın muhtarım. 4 dönemdir Ulugazi Mahallesi muhtarıyım. Bu dönem ise karşımda aday yok. 2 dönemdir rakipsiz muhtar adayıyım' diye konuştu.

HİZMET ETMEKTEN KEYİF ALIYORUM

Mahalleye hizmet etmenin büyük onur olduğunu söyleyen Kavalcı, 'İnsanlarla birebir diyalog içerisindeyim. İnsanlar bir ihtiyacı olduğunda bana geliyor. İhtiyaçlarını, sıkıntıları, şikayetlerini çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Aslında bir aracı kapıyız. Devletin vatandaşa açılan ilk kapısıyız, ilk basamak biziz. İnsanlara hizmet etmekten keyif alıyorum, hizmet etmek güzel bir şey. Muhtar olarak seçildiğimde Canik'te de bir kadın muhtar seçilmişti. İlkadım'da tektim. 2 kadın muhtardık o dönem. Samsun'da şu an 9 kadın muhtar var. Rahmetli Saadet hanımdan sonra Samsun'da öncülerdenim. Keşke daha çok kadın muhtar olsa. Ben 1999 yılında muhtar olduğum zaman ilkokulu başlayan çocuklar şimdi üniversite mezunu oldu, çoluk çocuğa karıştılar. Onları görünce mutlu oluyorum. Binin üzerinde olan seçmenimin çocukluğunu biliyorum' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ