CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, merkez yürütme kurulu kararıyla CHP'nin 36. olağan kurultay sürecinin başladığını söyledi. Samsun'da önce 17 ilçede delege seçimi ve ilçe kongrelerinin ardından il yönetimi seçimleri yapılacağını kaydeden Akcagöz, yeniden il başkanı adayı olmasıyla ilgili ''İnsanların gözünde mevcut il başkanı muhtemel aday. Şu anda 'İkinci dönem aday olayım mı, olmayayım mı?' demem doğru değil. Kongre süreci başlasın neyin ne olacağını o zaman hep birlikte göreceğiz'' ifadelerini kullandı.

HALKA DOKUNDUK

CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen takvimle Samsun'un il ve ilçelerinde kurultayların gerçekleşeceğini söyleyen Akcagöz, ''Samsun'un 17 ilçe kongresi bitince, il başkanlığı ve ardından genel başkanlık seçimleri gerçekleşecek. Muhtemelen aralık ayında da il başkanlığı seçimi gerçekleşir. İnsanların gözünde mevcut il başkanı muhtemel aday. 'İkinci dönem aday olayım mı, olmayayım mı?' demem doğru değil. Kongre süreci başlasın neyin ne olacağını o zaman hep birlikte göreceğiz. Ben il başkanlığına seçileli 1.5 yıl oldu. CHP örgütleriyle birlikte, bize destek veren kitlenin sesi olabilmek için çalıştık. AKP'liler ve MHP'liler bu konuda gerçek anketi vereceklerdir. Elimden geldiği kadar CHP'nin adını hissedilir kılmak için sabah akşam çalıştım. Sadece ben değil, bütün CHP Samsun örgütlerimiz de çalıştı. Temsil ettiğimiz halka dokunduk, dokunmaya da devam ediyoruz. Vizyonun bu şekilde devam etmesi lazım'' diye konuştu.

PARLAMENTER SİSTEM İHTİYAÇ

Kurultay sürecinin alışılagelmiş bir dönem olmadığını belirten Akcagöz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Eskiden genel başkanınızı başbakan yapmak için yarışıyordunuz. Şimdi öyle bir şey yok. Biz bundan sonra meşru görmesek bile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne aday çıkararak Cumhurbaşkanı seçimleri için çalışacağız. Ama bu çıkacak adayın ve üretilecek politikanın tek bir amacı olmalı; Türkiye'yi derhal parlamenter sisteme kavuşturmak olmalı. Türkiye'nin başbakana da, parlamenter sisteme de ihtiyacı var. Şu anda Türkiye gerçeğiyle örtmüşmeyen bir anayasayla karşı karşıyayız. Henüz insanlar bunu göremiyor.''

Zerrin SOMUNCU