Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından aileyi ayakta tutmak, korumak, güçlendirmek, gençler arasında aileyle ilgili sorumlulukların üstlenilmesinin teşvik edilmesi amacıyla Türkiye genelinde uygulanan "Temel Aile Bilinci Eğitimi" projesinin sertifika töreni düzenlendi. Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ve 130 katılımcının sertifika aldığı törene Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, İlkadım İlçe Müftüsü Seyfullah Çakır ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

ON BİNLERE ULAŞACAK

Proje sayesinde Samsun'da on binlerce kişiye ulaşılacağını söyleyen İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, "Öğreticilerimiz ailede iletişim becerilerini geliştirme, ailedeki çocukla, gençle, yaşlıyla, engelliyle ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar, aile fertlerinin hak ve sorumlulukları, aileyi ayakta tutan temel ahlaki değerler, problem çözme becerileri, zararlı alışkanlıklarla mücadele gibi konularda uzman kişilerden eğitimlerini aldılar. Şimdi de öğrendiklerini kendi kursiyerlerine anlatacaklar. Samsun'da binin üzerinde Kur'an kursu öğretici projede aktif görev alacak" diye konuştu.

KOLUMUZ KANADIMIZ SİZSİNİZ

Seminerleri başarıyla bitiren Kur'an kursu öğreticilerini tebrik eden Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, "Kur'an kursu eğiticilerimiz bu seminerler boyunca öğrendiklerini insanlara anlatacaklar. Aynı zamanda evlerinde de uygulayacaklar. Çocuklarına da öğretecekler. Problemleri büyütmeden çözüm yolları üretecekler. 20-30 sene önce il genelinde bile bu salonda olan hanımefendi personelimizin yarısı kadar yoktu. Şu anda Türkiye'de 40 bin hanımefendi Kur'an kursu öğreticimiz var. Bizim ulaşmak istediğimiz insanlara siz ulaşacaksınız, kolumuz kanadımız olacaksınız. Siz ne kadar fedakarlık içerisinde projenin başarılı olması konusunda gayret gösterirseniz o kadar başarılı olur. Din fedakarlık ister. Bütün kutsal değerler mal, can, zaman fedakarlığı ister. Cennet istiyorsanız fedakarlık olacak. Devletin kurumları içerisinde de gerçekten mesai mefhumu gözetmemesi gereken en önemli kurum Diyanet İşleri Başkanlığı. Bu yüzden sizin başarılı olacağınızdan çok eminiz" dedi.

Zerrin SOMUNCU