Dün, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Samsun Şubesi'nde olağanüstü genel kurul heyecanı yaşandı.

Genel kurul, üye olmayan vatandaşların oy kullanmaya geldiği iddiaları nedeniyle tartışmalı ve gergin başladı. Yoğun katılımla gerçekleşen genel kurulda, emniyet güçleri geniş güvenlik önlemi aldı. Yapılan seçim sonucunda, TÜED Samsun üyeleri mevcut başkan İbrahim Gür ve yönetim kurulu listesi ile yola devam kararı aldı. Yapılan seçimde mevcut başkan İbrahim Gür, geçerli 938 oyun 600'ünü aldı. Diğer adaylardan Seydahmet Çay, 224 oy alırken, Erdal Yılmaz ise 114 oyda kaldı.

YÖNETİM ÇALIŞMIYOR

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün başkanlığındaki divan kurulunun seçilmesinin ardından, başkan adayları tek tek söz aldı. İlk olarak konuşan başkan adayı Erdal Yılmaz, "2015 yılında vaat edilen TOKİ konutları için derneğe üye oldum ancak bu konuda hiçbir şey yapılmadı. 10 yıl önce 26 bin üyesi olan derneğimiz 11 bin üyeye düştü. Derneğimiz her geçen gün eriyor. İnsanlar dernekten uzaklaşmak için çare arıyor. Çünkü yönetim hiçbir şey yapmıyor. Eğer seçilirsem, derneğimiz Samsun'da en büyük STK olacak. Emekçilerimiz için ne gerekiyorsa yapacağız" sözlerini kaydetti.

EMEKLİYE DEĞER VERİLMİYOR

Başkan adayı Seydahmet Çay, emeklilere değer verilmediğini belirterek, "İnsanın insana verdiği değer, dünyadaki en yüce şeydir. Türkiye'yi bugünlere biz emekliler getirdik. Maalesef günümüzde emekliler ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Emeklinin durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Yeni emekliye ayrılacak insanların durumu daha da kötü. Eğer bu duruma dur demezsek, yarın emekliler sokakta kalacaktır. Türkiye'de 12 milyon emekli var, Samsun'da ise 260 bin emekli var ancak bu emeklilerin yüzde 7'si derneğimize üye. Ben önceki genel kurulda, 'İyi çalışın, çalışmazsanız bir dahaki seçime adayım' demiştim. Sonrasında beni anlamsız gerekçelerle üyelikten attılar. 3 buçuk yıl mahkemede mücadele verdim ve üyelik hakkımı geri kazandım. Seçilmem halinde TOKİ projesini yapacağım. 20 firma ile anlaşma yaptım, bu firmalarda emeklilere yüzde 5 ile 15 arasında indirim yapılacak" ifadelerini kullandı.

HERKESE YARDIM ETTİK

Mevcut başkan İbrahim Gür ise 3 dönemdir başkanlık yaptığını vurgulayarak, "Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki tüm emeklilere bir söz verdi. Biz de bu söz üzerine talep topladık ve TOKİ ile ilgili işlemleri tamamladık. Hazine arazisi olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadık. Türkiye'de bürokrasi yavaş işliyor. Üç dönemdir başkanlık yapıyorum. Başkanlık yaptığım dönem içerisinde bana kim yardım istemek için geldiyse ona elimi uzattım. Bugün seçilirsem yine aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

EMEKLİ DİLENCİ DEĞİL

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ise, "Banka kuyruklarını kaldırdık, promosyon ödemeleri derneğimiz sayesinde alındı. Buradan ülkeyi yöneten ve yönetmeye talip olanlara sesleniyorum; emekli dilenci değildir. Eksik ödenen promosyonlar düzeltilsin, emekliyi kimse kandırmaya kalkmasın" dedi. Konuşmaların ardından, seçimlere geçildi. Oy verme işleminin düzene sokulamaması nedeniyle, emniyet ekipleri sandık çevresinde önlem aldı. Gerçekleştirilen seçim sonucunda, mevcut başkan İbrahim Gür ve yönetim kurulu listesi gerekli oyu alarak tekrar seçildi.

Şükrü Berk ASKAR