AK Parti Samsun Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışı gerçekleştirildi. Partililerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış, miting havasında oldu.

Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Erdoğan Tok, Cumhur İttifakı Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, Tekkeköy Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hasan Togar, 19 Mayıs Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Osman Topaloğlu, Cumhur İttifakı Ayvacık Belediye Başkan Adayı Halil Kalaycı, Bafra Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hamit Kılıç, Cumhur İttifakı Çarşamba Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Cumhur İttifakı Havza Belediye Başkan Adayı Sebahattin Özdemir, Kavak Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Sarıcaoğlu, Cumhur İttifakı Ladik Belediye Başkan Adayı Nurhan Yapıcı Özel, Salıpazarı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Halil Akgül, Cumhur İttifakı Terme Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, Vezirköprü Belediye Başkan ve Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Sadık Edis, Yakakent Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Kıyma, Asarcık Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Şerif Kılağuz, partililer ve vatandaşlar katıldı.

MEMLEKET AŞKI

AK Parti teşkilat mensuplarının kutlu bir emaneti taşıdıklarının bilincinde olduğunu söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, "31 Mart 2019'un havasını bozmayı, milli iradenin vereceği kararı peşinen sakatlamayı hedefleyen zillet ittifakına destek için HDP'si, FETÖ ve PKK'sı bütün harici ve dahili taşeronlar devrededir. İnanıyoruz ki; 1 Nisan sabahı için felaket senaryoları yazanların hevesleri milletimizin basireti sayesinde kursaklarında kalacak. Dosta düşmana karşı yeniden diriliş hareketi ve vatan sathında bir gönül seferberliği başlatacağız. Sevgi ve muhabbetle kucaklaşacak, gönül belediyeciliğini inşa edeceğiz. Belediyecilik; gönül işi, aşk işi, dertli insanların işidir diyerek, gönül, Samsun'un kendisidir. Gönül, memleket aşkıdır diyerek tevazu, samimiyet ve gayret ile gönülde millet, gönülden hizmet için yola çıkacağız" dedi.

18 BELEDİYEYİ ALACAĞIZ

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, 'Benim bir iddiam var. MHP il başkanı olarak Cumhur İttifakı'nın aday gösterdiği 18 belediyenin hepsini alacağımıza inanıyorum, siz de inanın. Mahcup olmayacağız. Cumhur İttifakı pazarlıklarla, rastgele bir araya gelmeyle kurulmuş bir ittifak değil. Sadece ülke bekasının, birlik ve beraberliğinin devam etmesi için kurulmuş bir gönül ittifakıdır. Beka içi boş bir kavram değil. Bugün bir kilo domates, salatalık, patlıcan az, iki kilosu çok olabilir. İşsiz olabiliriz, yarın işimiz olur. Eğer bekamızı, ülkemizi kaybedersek hayatımız söner. 'Bir belediye başkanı seçiyoruz bunun bekayla ne ilgisi var?' diyorlar. Çok ilgisi var. Beka yerelden başlıyor. Biz 15 Temmuz gecesi yereldeki bekanın ne kadar önemli olduğunu hep beraber gördük. Bugün bunu itibarsızlaştırmaya çalışanların belki de dünyadan haberi yok" diye konuştu.

İTTİFAK GÖNÜLDE OLUŞTU

Bütün seçimlerin önemli olduğunu söylediklerini belirten AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, "Hepsi gibi bu seçim de çok önemli. İsmi belki yerel seçim ama değeri bir genel seçim gibi. Çünkü içerideki hainler, dışarıdaki düşmanlar 1 Nisan sabahını gözlüyorlar. Cumhur İttifakı ne oy almış, 'zillet ittifakı' ne oy almış bakmak istiyorlar. Ben buradaki katılımdan Samsunluların bu konunun önemini anladığını görüyorum. Cumhur İttifakı bu milletin gönlünde birlik ve beraberlikle oluştu. Bu ülkenin bekasına, geleceğine sahip olanlar tarafından oluşturuldu. Birçok hedefimiz var, 31 Mart bu hedeflere ulaşmanın dönemeci. Sizin desteğinizle bu hedefleri gerçekleştireceğiz" sözlerini kaydetti.

KALKINMA YERELDEN BAŞLAR

Kalkınmanın yerelden başlayacağını ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Eğer yereldeki halkın gelir seviyesini, sosyal düzeyini kalkındıramazsanız ülkeyi de kalkındıramazsınız. Eğer istihdam sağlayamazsanız, ülkede istihdam sağlayamazsınız. Onun için 31 Mart Yerel Seçimlerine büyük önem veriyoruz. Yerel kalkınmayı önemsiyoruz. Bugüne kadar Samsun'da önceki dönem belediye başkanlığı yapmış çok değerli abimiz, milletvekilimiz Yusuf bey başarılı hizmetler yaptı. Ama inanıyorum ki adayımız Mustafa Demir, 31 Mart'tan sonra Yusuf beyin ve ardından Zihni beyin yapmış olduğu hizmetlere ilaveten, bu tecrübesini daha yukarıya taşıyacak. Sanayicilik ve siyaset tecrübesiyle çıtayı daha yükseğe taşıyacak. Daha önemli hizmetler yapacak. İşsizliği inşallah azaltacak. Bunu yaparken hep beraber yapacağız. İktisadın boyutu böyle ama bir de siyasi boyutu var. AK Parti kurulduğunda bir sloganımız vardı. 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demiştik. 3 Kasım 2002 seçimlerinde 'Artık söz de karar da milletindir' diyerek yola çıktık. Bu sloganlar hala güncelliğini koruyarak devam ediyor. O, 2001 kuruluş ruhu Cumhur İttifakı'yla artarak devam ediyor" dedi.

HİZMET SEFERBERLİĞİ

Cumhur İttifakı adaylarına büyük desteğin olduğunu belirten AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, "Kimleri ülkemizi yıkmak, dökmek, parçalamak, kazanımlarının elinden gitmesi için uğraşır, bizler ise inşa ve ihya için uğraşıyoruz. Bu zamana kadar hep sözümüzde durduk, bunun neticesinde halkımızdan gönülden destek gördük. Cumhur İttifakı, Türkiye'yi daha da güçlendirerek geleceğe birlikte emin adımlarla ilerlemeyi sağlayacaktır. 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarımız projeleri, halkla kucaklaşan yol haritaları, gönül belediyeciliği çizgisiyle halktan biri olarak yola çıktılar. Tevazu, samimiyet ve gayret ile çıkılan bu yolda halkımızın teveccühü ile 1 Nisan sabahı büyük bir hizmet seferberliği başlayacak" ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİM KÖKTÜR

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, tarihin zor bir zamanından geçildiğini söyleyerek, "Coğrafyamız, ülkemiz saldırılar altında. Bu tehlikeyi gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onunla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, ülkemize karşı yöneltilmiş olan bu tehlikeleri bertaraf etmek için harekete geçti. Siz onların dediğine bakmayın, bu sadece bir yerel yönetimler seçimleri değil. Yerel yönetimler, milletin teşkilatlanmış hali. Büyük bir çınara benzetirsek yerel yönetimler, çınarın kökleridir" sözlerini kaydetti.

ÇITAYI YÜKSEK TUTUYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise Cumhur İttifakı'nın fotoğrafında tecrübe, azim, kararlılık, projeler ve hedefler olduğunu kaydetti. Çiğdem Karaaslan, 'Peki, karşı tarafta ne var? Milletin vicdanına açıklayamadıkları birliktelik var. Ama çok şüpheli bir birliktelik. Türkiye bugüne kadar milletin nezdinde karşılık bulmayan hiçbir yapıyı başarılı bir noktaya taşımamıştır. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve çok kıymetli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün bu birlikteliğe en tepede omuz omuza vererek, birbirinden güç alarak ve aynı zamanda tabana yayarak devam ettirmekteyse biz milletimizin gözünün içine baka baka diyoruz ki, Cumhur İttifakı 15 Temmuz'da meydanda kuruldu. Peki, sizin ittifakınız ne zaman ve nerede kuruldu? Bu ittifakın paydaşları kimler? Bugün bakıyorsunuz, 'AK Parti kaybetsin de ne olursa olsun' diyen bir bakış açısı var. Bugün 31 Mart'tan sonrasıyla ilgili en ufacık bir fikri olmayanların, maalesef bu ülke için hayal kuramayanların birlikteliği var. Tarih boyunca, özellikle 1919'un 100. yılında yanan müdafaa ateşine, kurtuluşa verdiğimiz önemi bugün yine vermek zorundayız. Çıtayı çok yüksek tutuyoruz. Bu kazanıp kaybetmek çıtası değil, çıta en yukarıda ne hedef varsa o. Çünkü biz bu zamana dek her bir başarıyı milletimize hizmet olarak geri döndürmüş bir bakış açısına sahibiz. Ufku patlıcandan, domatesten öteye gidemeyen siyasi partiler, Türkiye bugün Antarktika'da üst kurdu. Haberiniz var mı? Biz milletimize güveniyoruz, bize çizdikleri istikametin farkındayız. Adayımız Mustafa Demir, şehir ekonomisi güçlendirecek projelere sahip. Samsun bütün ilçeleriyle beraber kalkınmalı. 100. yıl sadece kutlamalardan ibaret olmayacak. Bu sene aynı zamanda Samsun'un şahlanış senesi olacak" ifadelerini kullandı.

KARADENİZ KALKINACAK

Cumhur İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, 85 gündür sahada olduğunu ve insanların gözlerinde ışık gördüğünü söyleyerek, "İnanın sizlere hizmeti de özlemişim. Halkımızın heyecanını tüm ilçelerde hissettik. Ben inanıyorum ki 31 Mart'ta Samsun'dan Türkiye'ye çok iyi bir netice hediye edeceksiniz. Bize bu sorumluluğu vereceksiniz. Bizler de bütün teşkilatımızla birlikte, sayın Cumhurbaşkanımızın gücünü arkamıza alıp Karadeniz'in başkenti Samsun'u bütün potansiyelleriyle birlikte geleceğe taşıyacağız. Sanayide, istihdamda, turizmde, hemen her alanda çocuklarımızla, kadınlarımızla, yaşlılarımızla ilgili gençlerimizle ilgili ve 1 milyon 350 bin insanımızın hayatına ve gönlüne dokunacak hizmetleri gerçekleştireceğiz. Samsun'u kalkındırırken tüm Karadeniz'i kalkındıracağız. Tüm Karadeniz'i kalkındırırken Türkiye'nin kalkınmasına en büyük gücü inşallah iller arasında Samsun verecek. Bugün sizdeki heyecan bu. 31 Mart'a kadar kardeşlerimize anlatacak olduğumuz heyecan da bu. 31 Mart geldi mi bir daha dönüp seçim çalışması yapma şansımız yok, bunun tadına varalım. Ev ev, insan insan, sokak sokak dolaşalım. Buradaki tüm kadro sizler adına görev yapacak. Kayseri'den, Konya'dan neden geri kalalım? Hepsini geçelim. Samsun'un ilk adım şehrinin ilk 100. yılının bitip ikinci 100. yılının başladığı tarihte şahlanışa hazır mıyız?" diye konuştu.