Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, Atakum ilçesi için vizyon projeleri hazırladıklarını ifade etti. Şahin, Atakum Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni kurarak, ilçeyi bilim ve teknolojinin bölgedeki merkezi yapacaklarını dile getirdi.

HEDEF; MODEL OLMAK

Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandırmayı ve bu kapsamda Türkiye'ye model olmayı hedeflediklerini de söyleyen Başkan Şahin, "Bilim ve Teknoloji Merkezi, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek, kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde bilimsel konuları sunmak amacıyla kurulacak. Merkezde deney düzenekleri ve özel tasarım galerileri bulunacaktır. Ayrıca eğitim salonları, kimya ve fizik atölyelerinin yapıldığı laboratuvarlar, simülasyon cihazları, planetaryum, 3 boyutlu sinema salonları, Bilim Kafe ve BTM dükkanlarının yer alacağı merkezde çocuklarımızı bilimsel kampların, atölye çalışmalarının, bilimsel şovların yapıldığı yoğun bir içerik bekleyecektir" diye konuştu.

ŞEFFAF BİR YÖNETİM

Daha konforlu ve yarınlara taşıyacak bir yönetim anlayışı ile yola koyulduklarını söyleyen Başkan Şahin, "Atakum'un imkanlarını Atakumlular için çeşitliliğe ve kaliteli hizmete dönüştürmek gayreti içinde olacağız. Herkesin hukukunu korumak, Atakum'u ortak akılla birlikte yönetmenin olmazsa olmazıdır. İdeolojik saplantılardan değil, plan ve projeleri tanımlı, bütçe disiplini her alanda sağlanmış, şeffaf bir yönetim anlayışından taviz veremeyiz. Samsun'da bütün STK ve diğer kamu kurumlarıyla etkin bir koordinasyon ve işbirliği içinde olacağız. Atakum'un kaynakları, Atakumluların hayat kalitesine fayda sağlamayan yerlerde israf edilmeyecektir. Sadece belediye gelirleriyle hizmet üreten bir belediyecilik anlayışıyla değil; gizli, atıl, unutulmuş imkanları Atakum için zenginliğe dönüştüren ve hemşerilerimizin faydasına sunan bir yaklaşımla çalışacağız" ifadelerini kullandı.