Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Göl Mahallesi'nde 2014 yılında yapımına başlanan Göl Çok Programlı Anadolu Lisesi inşaatında son aşamaya gelindiği ve çevre düzenlemelerine başlandığı bildirildi.

2004 yılında kurulan, prefabrik bir binada eğitim veren lisenin yeni binasının yapılış aşamasına 2014 yılı mahalli seçimler öncesi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Göl Mahallesi'ni ziyareti sonrasında başlandığı kaydedildi.

18 Mart 2014 tarihinde seçim öncesi yöreyi ziyareti sırasında okul müdürü Nurullah Tok, öğretmenler ve öğrenciler tarafından okula davet edilen başkandan okul talep ettikleri ve başkanın okul yapma sözü verdiği öğrenildi. Yeni okul binasının inşaatının bir ilaç firması ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yapıldığı, şu an çevre düzenlemesi yapılan okulun 2016-2017 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Yaklaşık 300 öğrencinin eğitim alacağı Göl Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin bünyesinde, Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Çocuk Gelişimi, Muhasebe ve Finansman Bölümlerinin bulunduğu belirtildi. Okulda 14 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 fen bilgisi laboratuvarı, 1 konferans salonu, 1 kütüphane, 1 kantin ve 1 spor salonunun bulunduğu bilgisi verildi.

AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, 2014 mahalli seçimler öncesi ilçeyi ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan okul talebinde bulunduğunu hatırlatarak, ilçenin Göl Mahallesi'ne bölgenin ihtiyacı olan böyle bir okul kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür etti.