AK Parti tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak 28 Şubat konulu basın
açıklaması gerçekleştirdi. Samsun'da da AK Parti Samsun İl Seçim
Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen açıklamaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı (PAB) Grubu Başkanı Dr. Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ve çok sayıda partili katıldı.

BÜYÜK DİRENİŞ

28 Şubat'tan sonra geçen 22 yılın yaşananları unutturmayacağını söyleyen Karaaslan, "Unutmamak ve bugün gibi acıları hatırlamak aynı zamanda da azimle, kararlılıkla geleceğe vizyon çizmek bizim için çok değerli. 28 Şubat yüz binlerce kişi için eğitim öğretim, çalışma haklarının, sadece inancından, düşüncesinden, yaşam tarzından dolayı elinden alınması anlamına gelmedi.

Çalınan hayallerin, yitirilen umutlar için verilen büyük mücadele olarak
hafızalarımıza kazındı. Yaşanmışlıklar çok önemli, 28 Şubat ve aradan geçen 22 yıl, hiç vazgeçmemenin de en büyük direniş olduğunu, sabırla yürüdüğümüz bu yoldaki verilen mücadelenin de bugün nerelere ulaştığının çok önemli bir göstergesi" dedi.

BEDEL ÖDEDİLER

AK Parti İstanbul Milletvekili ve PAB Türk Grubu Başkanı Dr. Ravza Kavakcı Kan ise, 28 Şubat'ın 'demokrasiye balans ayarı' bahanesiyle karanlık bir süreç olduğunu belirterek, "Yıllar önce bugün, demokrasiyi bir türlü hazmedemeyen vesayet odakları, yetkilerinin dışında devlet gücünü kullanarak, millet iradesiyle seçilen siyasi iradeye müdahale etme girişiminde bulunmuşlardır. Tanklardan aldıkları güçle devirlerinin bin yıl süreceği rüyasını görenler, birliğimizi ve bütünlüğümüzü gasp etmeye teşebbüs etmiş ancak bu devletin gerçek sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga, Allah'ın izniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gitmiştir. Demokrasi faciası yaşanan Türkiye'de dini inançları gerekçesiyle eğitim ve çalışma hakları başta olmak üzere sosyal ve ekonomik haklarından yoksun bırakılan bir nesil toplumsal hayatın dışına çıkartıldı. İnançlarının yükümlülüğünü yerine getiren başörtülü kadınlarımız bu nedenle bedel ödedi, çok acılar çekti. Bugün gözyaşları dindi yaralar kapandı ancak izleri asla silinmedi" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU