AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba, Salıpazarı ve İlkadım seçim koordinasyon merkezlerinin açılışlarına katıldı. İlçelerde seçim çalışmaları yapan, Milletvekili Köktaş, tekstil firması çalışanları ile bir araya geldi, hemşehrileri ile sohbet etti, teşkilat üyelerine 31 Mart seçiminin öneminden söz etti.

OLMAZSA OLMAZIMIZ

Samsun merkez ve ilçelerde seçim çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Milletvekili Köktaş, "Cumhur İttifakı nereden çıktı diyebilirsiniz. Biliyorsunuz ülkemizde birçok darbeler, ihtilaller, terör olayları yaşandı. En son FETÖ darbe girişimiyle, 15 Temmuz'da ülkemiz karanlık bir gece yaşadı. Bunun arka planını çok iyi görüp okuyan Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararını verdiği bir ittifak kuruldu, bu da Cumhur İttifakı'dır. Bu anlamda Cumhur İttifakı gerçekten bu ülkenin beka meselesidir. Cumhur ittifakı bu milletin gelecek meselesi, ümmetin var olma meselesidir. Bu ittifak bir tane daha fazla oy almak için, bir tane daha fazla belediye meclis üyesi ya da belediye başkanlığı kazanmak için kurulmuş bir ittifak değildir. Bunu herkesin böyle bilmesi ve ittifakın ruhuna göre hareket etmesi olmazsa olmazımızdır' ifadelerini kullandı.

ÜMMET MUTLU OLUYOR

Milletvekili Köktaş, 'Kim bu davaya, bu ittifaka zarar verecekse bedelini ödemiştir, ödemeye de devam eder. Biz bunu önemsiyoruz, çünkü PKK'ya vurunca ses CHP'den geliyor, 'niye vuruyorsun' diye tepki oradan geliyor. CHP'ye vurunca HDP diyor ki 'ben gücümü Kandil'den dağdan alıyorum.' İkisine birden vurduğun zaman ses Pensilvanya'dan duyuluyor. Pensilvanya'nın itirazı ortaya çıkıyor. Biz bunlara vurdukça kim mutlu oluyor? Bu ülkenin gerçek sahipleri, bedel ödemiş arkadaşlar buna mutlu oluyor. Dünyanın neresinde olursa olsun ezilmiş, dışlanmış, açlığa, yoksulluğa mahkum olan ümmet buna mutlu oluyor. Bir rahatsız olanlara bakacağız, birde mutlu olanlara sevinenlere bakacağız, buna göre biz 31 Mart'ta kararımızı vereceğiz' şeklinde konuştu.

DİŞLİNİN ÇARKLARI GİBİYİZ

'Bizler bir dişlinin çarkları gibiyiz. Belediye meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe belediye başkanlarımızla Büyükşehir Belediye Başkanımızla, bir dişlinin çarkları gibiyiz' diyen Köktaş, 'Aynı uyum içerisinde çalışmak durumundayız. Sizlerden 31 Mart'ta bir destek daha istiyoruz. Kim için istiyoruz, zikzak yapmayan, yalpalamayan, doğrunun yanında dimdik duran kardeşlerimiz için istiyoruz. Hangi şartlarda olursa olsun, zikzak yapanlarla, yalpa yapanlarla işimiz olmaz. Biz yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımızla değişmeyiz ve kısaca şunu bilelim hayatında eğer bir sefer adam satıyorsa, bir sefer adam değiştiriyorsa, bin sefer satar, bin sefer değiştirir. Bizim hayatımızda hiç bir zaman zikzak ve yalpalama olmayacak' sözlerini kaydetti.