İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan Tok, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde, Çatalarmut Mahallesi'nde ikamet eden kadınları konuk etti. Başkan Tok'un Gönül Buluşmalarına AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da katıldı.

GENÇLER İŞ SAHİBİ OLUYOR

Belediye olarak açtıkları MEMGE Aşçılık Okulu ile 200'ün üzerinde genci istihdam ettiklerini söyleyen Tok, "İlkadım'da istihdam garantili olarak açtığımız ve sektöre esnaf yetiştiren aşçılık okulumuz MEMGE, Türkiye'de birçok ile gösteriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Odası iş birliği ile açılan iş garantili MEMGE Aşçılık Okulu'nda aşçı yardımcısı, pasta yardımcısı, pideci ve servis elemanı yetişiyor. Mesleki eğitimde 350'den fazla mezun verirken bir yandan da Hijyen Eğitimi Kursumuzdan bin 250, Girişimcilik Kursumuzdan da 550 mezun verdik. MEMGE Kursumuz istihdamın yanı sıra kalifiye eleman yetiştirme açısından büyük bir eksiği tamamlıyor. Yeni dönemde kadınların ve gençlerin istihdamına ve iş sahibi olmasına yönelik yeni projeler hazırladık" diye konuştu.

BU ÜLKENİN GELECEĞİSİNİZ

Kadın milletvekili olarak kadınların sorunlarına ve taleplerine vakıf olduğunu belirten Karaaslan ise, 'Bu önümüzdeki seçimde sadece bir belediye başkanı seçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve MHP Genel Başkanı arasında yapılan bir ittifakla ortak bir hayal kurarak büyük Türkiye'nin bekası için bir aradayız. Diğer yandan da adını millet koydukları ama millette karşılığı olmayan ve ortak bir hayali dahi birlikte kuramayanların ittifakı var. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak özellikle siz kadınlar ve gençler için büyük hizmetleri olan Erdoğan Başkanımızın projelerini çok iyi bildiğinizi biliyorum. Ama Cumhurbaşkanımız, bize her zaman daha yüksek bir kota koyuyor ve biz daha iyisini başarabilmek için sizlerle bir aradayız. Başarıların da en büyüğünün gönülleri kazanmak olduğunu biliyoruz. Kadın olmazsa olmaz diyoruz ve sizleri bu ülkenin geleceği olarak görüyoruz' şeklinde konuştu.