Millet İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, 31 Mart yerel seçimlerde CHP Bafra Belediye Başkan Adayı Veteriner Hekim Kemal Bütüner'in aday tanıtım toplantısına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan tanıtım toplantısında konuşan Tekin, Samsun'un ve Bafra'nın öz evladı olduğunu söyledi

BAFRA'YA GIDA FABRİKASI

Bir hizmet yarışı içerisinde olduklarını ifade eden Tekin, 'Bafra Allah'ın kullarına sunduğu çok müthiş bir coğrafya ve doğadır. Yok, böyle bir ova ama Bafra geri kaldı. Bafra'nın geri kalmasının sebebi geçmiş yöneticilerin beceriksizliği, basiretsizliği ve ilgisizliği. Bunu hem tarımda hem sanayide hem ticarette hem en ücra köşedeki yollarda görüyorsunuz. Vatandaşların hepsinden ayrı bir 'ah' sesi geliyor. Köyler 'yol' diye bağırıyor bu devirde. Hayvancılık için birçok düşüncelerimiz var. Hadi tekeli, sigarayı geçtik. Peki, bu ovanın ürünleri ne oluyor, dondurulmuş gıda nerede, markası nerede? Bafra ve Çarşamba'ya birer tane dondurulmuş gıda işleme fabrikası maalesef ki askıda kaldı. İçimdeki bu yarayı Allah'ın izniyle tedavi edip, Bafralılara sunmak bana nasip olacak. Şehir içindeki sıkıntılar ve otopark sorunundan hiç bahsetmedik. Ben sizin içinizden çıktım, Bafra'nın da Samsun'un da öz evladıyım ve köy çocuğuyum. Bafra'nın, Hayati Tekin'e sadece oy değil destek vereceğini düşünüyorum' dedi.

SİZİ ASLA MAHÇUP ETMEM

Tekin, tanıtım toplantısının ardından Bafra'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak İYİ Parti Bafra İlçe Başkanlığını ziyaret eden Tekin daha sonra İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, İYİ Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Rızvan Aksoy ve İYİ Parti ve CHP İlçe yöneticileri ile dernek ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Tekin, 'Büyükşehir olarak yapılabilecekleri hep birlikte yaparız. Öncelikle Bafra minibüslerinin şehir merkezine girmesini sağlayacağız. Bozuk ve dar olan yolları Bafra'ya yakışır hale getireceğiz. Bafra, doğası ovası ile ayrı bir ilçe. Ürün konusunda gelişmesi gerekirken maalesef geriye doğru gidiyor. 5 yılda 50 yıllık bir hizmet bırakacağım. Bafra'da içme suyunu konuşuyoruz, bu çağda konuşulacak konu mu bu? Sizin tüm sorunlarınızı çözeceğiz. Sizleri asla mahcup etmem. Belediyecilik benim işim mesleğim. Bu konuda asla mütevazı olamam' sözlerini kaydetti.