AK Parti gönüllere dokunmayı da meydanları doldurmayı da dolu göstermeyi de biliyor. Bilginin önemini kavramışlar. Hem rakiplerinden daha fazla bilgiye ulaşıyorlar hem depoluyor, yorumluyor ve ihtiyaç doğulduğunda da kullanıyorlar. Bana göre 31 Mart seçimlerinde tüm yorgunluklarına rağmen en büyük avantajları sahip oldukları seçmen bilgileri ve o bilgiyi seçmeni sandığa taşıma organizasyonlarında en verimli şekilde kullanabilecek olmaları.

Dün Cumhuriyet Meydanı çok iyi planlanmış ve çok iyi donatılmıştı. Sayın Cumhurbaşkanı için sınırları çok iyi saptanmış bir alan hazırlanmıştı. Cumhurbaşkanının Türkçeyi ve mikrofonu kullanma yeteneği tartışılmaz. Bu yeteneği bir de sahnenin iki yanına konulan dev ekranlardan zaman zaman özel hazırlanmış görsellerle destekleyince konuşma daha bir etkili oluyor.

Bir gazeteci olarak bu kentte yapılan tüm siyasi mitingleri izlemek benim görevim. 2000'den bu güne hiçbir mitingi de kaçırmadım. Hepsine gittim kah meydana bakan bir mekandan kah meydanın dışında izledim. Bu sefer de gittim ve sonuna kadar izledim.

Kafama takılan şu: Bu miting AK Parti mitingi miydi yoksa Cumhur İttifakının mitingi mi? Eğer AK Parti'nin mitingi ise insanlar katılımı yeterli ve hatta oldukça fazla bulabilir. Eğer tek partinin değil de ittifaka mensup iki partinin ortak mitingi ise yetersiz bulacaklar yeterli bulacaklardan fazla çıkar. Gerçi hem MHP'li iki aday İlyas Acar ve Şerif Kılağuz hem de MHP'nin eski milletvekili Hüseyin Edis ve İl Başkanı Abdullah Karabacak ile bir grup yönetici meydandaydılar ve zaman zaman sekiz on kişi de Bozkurt işareti yapıyordu ama meydanda pek fazla yok gibiydiler.

Samsun'un sanayileşmedeki geri kalmışlığı artık iktidar tarafından da kabul ediliyor. Adaylığı açıklandıktan sonra Sayın Mustafa Demir'in sık sık dillendirdiği yeni organize sanayi bölgeleri projelerine Sayın Cumhurbaşkanı Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki binlerin ve bunu tüm ülkeye duyuran televizyon kameralarının önünde 'Samsun endüstri şehri olacak' diyerek açıktan destek verdi. Başka müjdeler de var. Hepsinin haber sütunlarımızda ayrıntılı şekilde bilgilerinize sunuyoruz.

Kim hangi görüşe ve partiye mensup olursa olsun Sayın Erdoğan'ın çalışkanlığının ya da daha doğru bir ifade ile tükenmez enerjisinin hakkını teslim etmek mecburiyetindedir. Muhalefetin bundan da ders çıkartması gerekir sanıyorum. Eğer iktidara gelmek gibi bir niyetleri varsa!