Samsun'da, Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Atakum Belediye Başkan Adayı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Taflan'ı ziyaret etti. AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte Taflanlılarla buluşan Şahin, halkın sevgi gösterileriyle karşılandı. Başkan Şahin, esnaf turunun ardından pazar yerine de giderek satıcılarla ve vatandaşlarla bir araya geldi, yerel seçimlerde destek istedi.

UNUTULAN TEK BİR KİŞİ KALMAYACAK

Taflan ziyaretinde sosyal belediyecilik vurgusu yapan Başkan Şahin, projeleri hakkında bilgi verdi. Zihni Şahin, "Belediyeler hayatın her alanındadır. Belediyeler o nedenle insan merkezli olmalıdır. Belediyeler çevre, teknoloji, bilim, yaşam alanları, ulaşım, altyapı, trafik, fiziki donatılar, kültür sanat, spor, kentleşme, estetik, şehir kimliği oluşması gibi sayısız alanlarda hizmet, yatırım ve proje üretmektedir. Biz bu hizmet ve yatırımların yanında sosyal belediyecilikte de insanlarımızın ihtiyaçlarını esas alacağız. Biz toplum olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya önem veriyoruz. Bu milletimizin özelliğidir. Biz de buna uygun çalışacak ve sosyal belediyecilikte çeşitliliği geliştirecek ve artıracağız, ayrıca çok daha ileriye taşıyacağız. Unutulmuş hiçbir kimse bırakmayacağız. Bu bizim insani görevimizdir" açıklamasında bulundu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN ATAKART!

Atakum'da ihtiyaç sahiplerine yönelik Atakart uygulaması başlatacaklarını açıklayan Zihni Şahin, "Atakart, ihtiyaç sahiplerinin temel gereksinimlerinin karşılanması için, komşusu açken tok yatmayan toplum yapımıza uygun, modern bir sosyal destek projesidir. Atakum'da ihtiyaç sahiplerine verilecek bir kart ile gücendirilmeden evlerinin acil ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanacak" diye konuştu.

ENGELLERİN KALKTIĞI BİR KENT

Atakum cadde ve sokaklarında engelli vatandaşların rahat hareket edebilmeleri, yaya ulaşımlarını en kısa yoldan ve en sorunsuz şekilde tamamlayabilmeleri için kaldırımların, bina girişlerinin ve yol tasarımlarının 'Engelsiz Atakum Projesi' kapsamında düzenleneceğini de söyleyen Zihni Şahin, 'Sosyal Belediyecilik' alanındaki diğer projelerini şu şekilde sıraladı: 'Proje kapsamında vatandaşların kendi mahallelerinde yaşadığı sorunlara, birlikte ve anında çözüm üretilmesi için vatandaş ile başkanın mahallelerde bir araya gelmesine imkan verecek buluşmalar düzenli olarak gerçekleştirilecektir. Bir şehir ve insan hareketi olarak, katılımcı aktif vatandaşlık gereği, yaşadığı şehri ve insanlarını gönülden seven, ona değer katan, geliştiren, güzelleştiren ve ileriye taşımak isteyen tüm Atakumlular'ın bir araya geldiği ve Atakum gönüllüsü olduğu gönüllü bir yapılanmanın kurulması sağlanacak.'

MUHTARLARIMIZLA İSTİŞARE VE DESTEK

Başkan Zihni Şahin, 'Belediye olarak ilçemize hizmet ederken halkla birlikte yönetim anlayışımızı esas alacağız. Faaliyet ve çalışmalarımızda muhtarlarımızla istişare ve koordine içinde olacağız. Muhtarlarımızın düzenlediği etkinliklere katkı sağlayacağız. Muhtarlarımızın, muhtarlık faaliyetleri için gerekli olan fiziki ve teknolojik imkanların artırılmasına destek olacağız. Hobi bahçelerini ilçe genelinde yaygınlaştıracağız. Denize bakan yamaçların arka kesimlerinde kentin güneyine doğru hobi bahçeleri oluşturulacaktır. Burada insanımız toprakla temas edebilecek, çiçek, sebze, meyve gibi ürünlerini yetiştirebilecek ve evcil hayvanlarını besleyebileceklerdir. Semt pazarlarında alışverişini yapan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerine rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için semt pazarlarına ring servisler hizmete konulacaktır' dedi.

EVDE TEMİZLİK HİZMETLERİ

Kendi işlerini göremeyecek durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşların hane ve kişisel temizliklerinin, düzenli aralıklarla belediye tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Şahin, "Sabah evinden çıkıp işi veya okuluna giden Atakumlular'a hareketliliğin yoğun olduğu merkezi noktalarda (yurt, tramvay durağı, Pazar yeri vs.) sunacağımız çorba ikramı ile güne sıcacık duygularla başlayacaklardır. Sosyal belediyecilik anlayışıyla, ailelerimizin acılı günlerinde taziye çadırı, yemek ve araç temini gibi hizmetlilerle acılarını biraz olsun azaltmak ve yüklerini hafifletmeye çalışacağız' ifadelerini kullandı.

(zıö)