Kilis Evlendirme Memurluğu'nun kayıtlarına göre, artan yüzde yüz boşanma oranının nedeni ise göç dalgasına bağlı olarak Suriyeli kadınlarla yapılan ikinci evlilik olduğu belirtildi.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan 150 bin kişi, 90 bin nüfusa sahip Kilis'e yerleşti. Kilis'te daha rahat bir yaşam sürmek içinse Suriyeli kadınlar Kilisli erkeklere ikinci eş olmayı tercih etti. Bunu kabul edemeyen kadınlar ise ya eşlerinden boşanıyor ya da eşlerine tedbir nafakası davası açıyor.

Kilis Barosu Başkanı Muammer Fazlıağaoğlu,konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

'Kilis transit bölge olması nedeniyle Suriyeli mültecilerle ilgili önemli bir noktadır.Göç dalgasında geçiş sürecinde binlercesi Kilis'te kaldı. Bunların bir kısmı konteyner kentlerde bir kısmı da şehirde ikamet etmektedir. Suriye'deki savaş nedeniyle eşlerini kaybedenler, çocuklarıyla irtibatlarını kaybedenler ise daha iyi yaşayabilme açısından yeni evlilikleri söz konusu oldu. Tabii ki bu da sosyal yapıda dengelerin bozulmasına neden oldu. Kilis'in 90 bin olan nüfusuna birden 150 bin kişi eklendi. Bunların da bir kısmı yeni bir aile kurmayı gerektirecek ortam hazırlamıştır. Bu durum daha çok ikinci evlilik olarak tecelli etmiştir. Yaptığımız araştırmalara göre geçen yıllara göre yüzde yüz boşanma oranı artmıştır. Bunun altyapısını araştırdığımızda ise buraya gelen göç kaynağından neticelendiğini tespit ettik' dedi.