Samsun'da görev yaptığı 2015 yılında bir vakıf tarafından dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterilen Dilek Livaneli, bu defa Avrupa Parlamentosu'nun oy birliği ile seçtiği ve Türkiye'de ilk kez 1 kadına verilecek olan ' Avrupa Uluslararası Lider Kadın Ödülü'nün sahibi oldu

Çarşamba ilçesi'ndeki Kumköy İlkokulu'nda görevliyken, İngiltere'nin başkenti Londra'da eğitim bursu gören Dilek Livaneli, Uluslararası Montessori Derneği, Avrupa Parlamentosu'nun oy birliği ile seçtiği Avrupa Uluslararası Lider Kadın Ödülü'nün sahibi oldu. European International Women Leadership Award 2019 olarak adlandırılan ve dünyanın en prestijli kadın ödüllerinden biri olan bu ödül, ilk kez Türkiye'den bir kadına verilecek.

PARLAMENTERLERE HİKAYESİNİ ANLATTI

Onursal başkanlığını ABD eski başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı tarafından Global Teacher Prize 2014'te 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin seçtiği 'Dünyanın En iyi 50 Öğretmeni' arasına seçilen ilk Türk öğretmen Dilek Livaneli, 8 Ocak 2019 tarihinde Avrupa Parlamentosu'na resmi konuşmacı olarak davet edilip, farklı ülkelerden temsilcilerin ve parlamenterlerin olduğu platformda kendi hikayesini anlatmıştı. Avrupa Parlamentosu, Kadınlar Günü dolayısıyla her yıl düzenlediği 'Uluslararası Lider Kadın Ödülü' için parlamenterlerin dünyanın dört bir yanından aday gösterdiği başarılı kadın hikayelerini değerlendirmeye aldı. Alman Parlamenter Frank Schwalba Hoth, Avrupa Parlamentosu'nda verilen bu ödül için Dilek Livaneli'yi aday gösterdi. Dünyanın en prestijli kadın ödüllerinden biri olan bu ödül, ilk kez Türkiye'den bir kadına verilecek. Livaneli ayrıca Avrupa Parlamentosu'nun oy birliği ile karar verdiği Dünya'nın En İlham Veren 8 Lider Kadını listesine girmeyi de başardı.

ÖZGÜVEN MESAJI VERECEĞİM

7 Mart'ta Brüksel'e gidecek olan Dilek Öğretmen, "Çok mutlu ve gururluyum. Bir kadının sahip olduğu en büyük güzellik, en büyük güç özgüvenidir. Ödül konuşmamda tüm Dünya Kadınlarına "özgüven" mesajı vereceğim' dedi.

ÇOK SAYIDA ÖDÜL ALDI

2012 Milli Eğitim Bakanlığı, Yılın Öğretmeni, 2013 En İdealist Kadın Ödülü, 2014 Global Teacher Prize (Küresel Öğretmen Ödülü), 2015 Türkiye İhracatçılar Meclisi, Sıradışı Kadın, 2016 Viyana Samder Meslek Onur Ödülü, 2016 Aydın Doğan Vakfı, Rol Model Öğretmen, 2016 Sabancı Vakfı, Fark Yaratan Öğretmen, 2017 International Rotary Meslek Onur Ödülü, 2018 Elele En İyi Sosyal Sorumlu Kadın Ödülü, 2018 Washington, Atatürk Gençlik Ödülü, 2018 İngiltere Dernekler Federasyonu Cumhuriyet Onur Ödülünü aldı.

Bayram OK