İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, yeni hedeflerini ve projelerini tanıttı. Bir otelde gerçekleşen tanıtım toplantısına AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlkadım İlçe Başkanı İkram Eldemir, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara başta olmak üzere çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Tok'un proje hedeflerinde sanattan spora, kentsel dönüşümden istihdama ve eğitime kadar birçok başlık yer aldı.

KALFALIK DÖNEMİ BİTTİ

Başkan Erdoğan Tok'un konuşmasından önce İlkadım Belediyesi'nin tanıtım filmi izlendi. Daha sonra Başkan Tok, gerçekleştirdiği sunumda son 5 yılda İlkadım'da yapılan projeleri tek tek anlattı. Ardından 2019-2024 yılları arasında başkanlık görevine yeniden seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi hedeflediği 46 proje hakkında bilgi verdi. Başkan Tok, "Aslında yaptıklarımız yapacaklarımızı teminatı. Geçmişte yine bir toplantı yapıp vaatlerde bulunmuştuk. O vaatlerimizin yerine getirmenin mutluluğu, huzuru ve gururuyla beraber yine basınımızın ve halkımızın önündeyiz. 2004-2009 yılları arasındaki başkanlık dönemimde çok önemli işlere imza atmıştık. O zaman 120 bin nüfusumuz vardı. Bu bizim çıraklık dönemimizdi. Daha sonra aday gösterilmedik ama Ankara'da çok önemli bürokratik tecrübe edindik. 2014'te de kalfalık dönemimi geçirdim. İlkadım Belediyesinin 20 yıllık bir geçmişi var. Biz bu geçmiş 20 yılda yapılan eserlerin daha fazlasını son 5 yıllık dönemimize sığdırdık. Bundan dolayı da çok mutluyuz. 5 yılda 255 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde yine aynı seviyede, hatta daha fazla olarak 300 milyon TL'ye ulaşan bir yatırım yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

ÖNCELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümde çok önemli bir altyapı oluşturduklarını kaydeden Başkan Erdoğan Tok, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kentsel dönüşüm için faizsiz kredi verme çalışması var. O çalışma netleştiğinde Hastanebaşı Mahallesi'nde iki adada çalışmamızı bitirdik. Krediyi alır almaz, biz belediye olarak öncülük yapmak istiyoruz. Vatandaşın da bizim yapmamız konusunda bir beklentisi var. İlkadım, Samsun'un merkezi konumunda bulunan çok önemli bir ilçe. Eskiden yapılan plansız yapılaşmadan kaynaklanan maalesef çarpık yapılaşmayla da karşı karşıya olan bir ilçe. Gündüz nüfusumuz, gece nüfusumuzun hemen hemen 1,5 katı. Gündüz nüfusumuz 600 bini geçiyor. Çünkü dışarıdan ve diğer ilçelerden gelen insanların uğrak yeri İlkadım. Bütün ticarethaneler, kamu hastaneleri ve önemli kurumlar İlkadım'da bulunuyor. İlçe olarak böyle bir yükü de yükleniyoruz. Plansız yapılaşmanın getirdiği sorunlar önemli ve bu sorunları çözmemiz gerekiyor. Açıkçası bu dönem ağırlıklı olarak kentsel dönüşüme öncelik vereceğiz. O dokuyu ve vatandaşlarımızın anılarını yok etmeden olduğu yerde 'yerinde dönüşüm'ü inşallah sağlayacağız. Bununla ilgili önemli bir noktadayız, her an başlayabiliriz. İnanıyorum ki Kökçüoğlu, Hastanebaşı, Zeytinlik, Anadolu, Kadıköy, Fatih ve Reşadiye mahallelerinin birbirini tetikleyecek şekilde bu dönüşümü fitillemiş olacağız. Ayrıca 46 yeni ve değerli projemizi de yeni dönemde hayata geçirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

HAYATA DOKUNAN PROJELER

Başkan Tok'un yeniden başkan seçilmesi halinde hayata geçirmeyi hedeflediği projelerden bazıları ise şu şekilde: İlkadım Spor Köyü, Kent Meydanı, Yöre Kent, Kültür ve Kongre Merkezi, Mecidiye Çarşısı Açık AVM, Aile Rehberlik Merkezi, El Emeği Göz Nuru Çarşısı, Her Ev Bir Fabrika, Kurban Satış ve Kesim Yeri, otoparklar, Kapalı Pazar Yeri, Aqua Park, Okul Spor Alanları, Kent Park, Engeliz İlkadım, Sanat Galerisi, Tematik ve Macera Parkı, Millet Kıraathanesi, Türk hamamı, Atık Getirme Merkezi, muhtarlık ofisleri, yüzme havuzu, Mahalle Bilgi Evleri, Öğrencilere Yaz ve Kış Kampları, Kültür ve Sanat Sokağı, Aile Spor Merkezi, Güvenli Parklar, Spor Hat, Sokak ve Okullara Geleneksel Çocuk Oyun Alanı ve Çevre Temizlik Timi gibi birçok proje yer alıyor.


Zerrin SOMUNCU