Millet İttifakı İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, 31 Mart seçimleri için sahaya çıktıkları günden beri hem bazı sahte sosyal medya hesaplarından hem de bazı internet gazeteleri üzerinden şahsına yönelik algı operasyonları yapıldığını belirtti. Yapılan ve yapılmaya çalışılan her şeyi takip ettiğini ve kayıt altına aldığını ifade eden Demirtaş, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

BU İŞLER O KADAR UCUZ DEĞİL

Necattin Demirtaş, 'Yalan ve dayanaksız haberler, sahte ve kim tarafından, nerede, ne zaman yapıldığı belli olmayan anketler, tek noktadan yapılan yalan haberler kaynak gösterilerek belli başlı yerlere servis ettirmeler... Bunlar ne yasaya ne ahlaka uymaz. Ayrıca bunun adına gazetecilik de denilemez. Tek elden çıktığını, organize edildiğini düşündüğümüz her yazılı ve video haberi, sosyal medya paylaşımlarını takip edip, kayıt altına aldık. Yok, şurada gördüm, yok burada yayınlanmış. Elinizde belge, bilgi olmadan yaptığınız her işin sorumluluğu size aittir. O zaman herkes sosyal medya üzerinden sallasın dursun. Maden sosyal medyadan sallamak bu kadar kolay, Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alınanlar ne olacak? Bu işler o kadar ucuz değil' diye konuştu.

İTİBARSIZLAŞTIRMA VE İFTİRA KAMPANYASI

Demirtaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: '31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde; şehrimizin daha iyi kadrolarla yönetilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Adil ve yalandan, iftiradan uzak, işin ehli insanlara ve projelere değer verilmesi için çalışıyoruz. Tüm bunların algı operasyonları, montaj, şantaj gibi bu ülkenin çok çektiği düzeysiz rekabet ile zarar görmesini istemiyoruz. Öncelikle bu yerel yönetimler seçimidir. Bu seçimin taraflarını, yerel yöneticilik becerileri ve güvenilirlikleri ile kıyaslamak gerekirken; algı operasyonları, montaj, şantaj yapılıyor. Tüm bu argümanlara başvurulmasını ise bu şehre ihanet olarak görüyorum. Kimse dayanaksız, delilsiz, gelişi güzel söylemlerle, kendi çalıp kendi oynadığı videolarla istediği gibi iftira atamaz, ithamda bulunamaz. Sonuç olarak yapılan ve yapılmaya çalışılanlar ile ilgili hukuki süreci başlattık. Bu itibarsızlaştırma ve iftira kampanyasına müsaade etmem. Biz sosyal medyada bu tür mesajlar için ciddi bir ekip kurduk. Ekran görüntüsünü alıp derhal ilçe başkanlığımıza bilgi verecekler. Biz de derhal savcılığı teker teker suç duyurusunda bulunarak sosyal medya çetelerine hak ettikleri cezaların verilmesini için davamızın takipçisi olacağız' ifadelerini kullandı.