Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in Haberaks TV ekranlarında ortak sürdürdüğü Seçim 2019 programının konuğu oldu.

ATAKUM'UN GELECEĞİNİ GENÇLERLE ÇİZECEĞİZ

31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdüren Cemil Deveci, halktan aldığı olumlu tepkinin kendini motive ettiğini dile getirdi. Gençlere yönelik projelerini, Haberaks TV ekranlarından canlı yayında paylaşan Deveci, gençlerin sorularını da yanıtladı. Atakum Belediyesi bünyesinde kuracakları İstihdam Ofisi ile birlikte üniversite öğrencilerine eğitim aldıkları bölüm ile alakalı istihdam alanı açacaklarını söyleyen Deveci, "Bu proje sayesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesinde öğrenim gören gençleri kendi alanlarında sigortalı olarak iş sahibi yapacağız. Çalışma saatlerini ders ve sınav takvimlerine göre kendileri belirleyecekler. Bu sayede mezun olduklarında kendi branşlarında deneyim sahibi bir mezun olarak tercih edilebilirlikleri artacak. Aktif İstihdam projesi ile her zaman 1 puan önde olacaklar. Atakum Belediyesinin yönetiminde herkesin olduğu kadar gençlerin de söz hakkı olacak. Ondokuz Mayıs Üniversitesinde okuyup Atakum'da yaşayan yaklaşık 40 bin genç var. Bu yüzden belediyeyi yönetirken, gençlere söz hakkı tanımamak, onları dinlememek söz konusu olamaz. Atakum'un geleceğini; gençlerin yenilikçi ve dinamik fikirlerinden faydalanarak, yine gençlerle birlikte çizeceğiz" ifadelerinde bulundu.

CEMİL ABİNİZ YANINIZDA OLACAK

Seçim 2019 programında 19 Mayıs 1919'un 100. Yıl kutlamaları hakkında da açıklama yapan Cemil Deveci, "Ben diğer siyasetçilere benzemeyen bir adamım. Beni iyi araştırın ve takip edin gençler. Samsun, ilk adım kentidir. Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlattığı kenttir. Ben bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Benim bu kente ilişkin hayallerim var. 19 Mayıs 1919'un 100. yıl dönümünde tüm ülkeye hatta tüm dünyaya; 19 Mayıs ruhuna, Atatürk'ün bize en büyük emaneti olan cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan bir gençlik olduğu mesajını vereceğiz. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Atakumlu gençlerin sesini tüm dünyaya duyuracağız. Elimden gelen her ne varsa bu konuda yapmak için canla başla çalışacağım. Bu da benim tüm Atakumlu gençlere sözüm olsun. Sizler 31 Mart'ta sadece bir belediye başkanı seçmeyeceksiniz, bir abi seçeceksiniz. Her konuda her zaman yanınızda olduğunu bildiğiniz Cemil abiniz olacak" şeklinde konuştu.