Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve eşi Habibe Arslan, Alternatif ve Tamamlayıcı Tıp Tedavileri Uygulama Merkezinin açılışına katıldı. Açılış kurdelesini kesen Bakan Arslan, basın mensuplarının kabine değişikliğine ilişkin soruları üzerine bu konuda gerekenlerin söylenildiğini belirterek, 'Karar vericilerin cevabının dışında bir cevap olmaz, karar vericilerde cevaplarını verdiler' şeklinde konuştu.
Bakan Arslan, alternatif tıbbın öneminin farkında olduklarını ama bunun bilinçli ellerde ve Sağlık Bakanlığının kontrolünde yapılması gerektiğinin altını çizerek, sahada insanların memnuniyetini gördükçe bunu Sağlık Bakanı'na da ilettiklerini ifade etti. Alternatif tıpla ilgili birçok spekülasyonun olduğuna dikkat çeken Bakan Arslan, 'İnsanımızdan istirhamımız doğru ellerde ve doğru yerlerde alternatif tıptan yararlanmalarıdır. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapan yerleri takip etmeliler' diyerek açılışını yaptığı polikliniğin hayırlara vesile olmasını diledi.

'Amacımız vücudun kendi kendini tedavi etmesi'
Açılışı yapılan merkezin sahibi Uzm. Dr. Filiz Sarı da son yıllarda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerine ilginin arttığını dile getirerek, Batı tıbbının teşhis koymada, akut hastalıkların tedavisi ve cerrahide çok hızlı ilerlemeler kaydederken, diyabet, tansiyon veya romatizmal hastalıklarda hastanın sadece ömür boyu ilaç kullanımına mahkum edildiğini aktardı. Uzun süreli ilaç kullanımının da hastanın toksin yükünü arttırdığından yan etkilere neden olduğunu belirten Sarı, 'Bu konu bireysel refah ve ülke ekonomisi için olumsuz etkisi de hükümetimizin gündemine girmiş ve oldukça isabetli kararlar alınmıştır. Bunlardan birisi 2014 yılında yayınlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavileri Yönetmeliği'dir. Bununla birlikte Batı tıbbı ve geleneksel Anadolu tıbbı, Sağlık Bakanlığı tarafından tanınmıştır ve ehliyetsiz kişilerin uygulamalarının önüne geçilmiştir. Bizim amacımız hastanın beslenmesini düzenleyerek bedenine herhangi bir kimyasal vermeden küçük uyarılarla vücudun kendi kendini tedavi etmesini sağlamaktır' diye konuştu.
Kurdele kesimi ve açılış konuşmasının ardından bir basın mensubunun sinir ve stres ölçümü yapıldı. Bakan Arslan'ın eşi Habibe Arslan da akapunktur tedavisi yaptırdığını ve migrenden kurtulduğunu dile getirdi.

Bakan Arslan: "Kabine değişikliği için gerekenler söylenildi"