Eskimeyen değerler vardır.Yaşarken hatırlanması gerekenler. Bugün Samsunspor'un eski kalecisi TEKİN ÜSTÜNDAĞ'I yazmak istedim. Kalıcılığı yanında çok ilginç yaşamı vardı Tekin'in.
Giyimine çok özenir titiz ve seçiçiydi. Rengarenk giysiler üzerine fular takardı, elinde bir deri çanta. Giyim tarzını eleştirenlere. İnsanlar arkandan konuşuyorsa onlardan öndesin demektir derdi.
Her maça değişik renkte kazaklarla çıkardı. Giyiminde ki kendine özgü tarzlar nedeniyle adı 'SÜSLÜ KALECİYE' çıkmıştı.
Antrenmanlardan sonra özel idman yapardı. Kendini en iyi şekilde maça hazırlardı.
Maçtan birgün önce sevdiği kız kendisini gezmeye götürmesini ister ancak maç nedeniyle isteğini kabul etmez kampta kalırdı. Ve ben mi önemliyim maç mı önemli der çıkar giderdi.

Samsunspor para sıkıntısı çektiğinde arkadaşlarına galibiyet pirimi veren veren bir başka bir oyuncu varmı.
Samsunsporlu mukavele imzalamış kulüp başkanı Yılmaz Ulusoy kendisine senetler vermişti. Vadesi geldiğinde parasını alacaktı. Ancak Tekin senetleri bozdurup hayalindeki arabayı Fort Mustang'ı almıştı. Bunu duyan Yılmaz Ulusoy Tekin'i çağırarak sorar 'Sen senetleri bozdurup Mustang almışsın öyle mi der' Evet cevabını alınca senetleri ödemiyorum. Ben kaplumbağa'ya binecek sen Mustang'a kendin öde der.Tekin'de arabanın parasını kendi olanakları ile öderdi.
Yıllar geçer 1974 yılı Tekin'in yaşamının en kötü ve zor günü. Samsunspor, Konya İdmanyurdu maçı. Samsunspor yenmek zorunda. Takım çok iyi hakem kötü stad yıkılıyor maçın sonlarına doğru saha karışıyor, futbolcular hakemi kovalıyor hakem can havliyle Tekin'e doğru geliyor. O anda hakeme yumruğu patlatıyor. Hakem nakavt. Kabak Tekin'in başına patlıyor. Futboldan men cezası gelecek diye futbolu bırakıyor. Şairin dediği gibi. 'GİTMEKLE GİTMİŞ OLMAZSIN AKLIN KALIR ANILARIN KALIR'. Şimdi Samsun Huzur Evinde kalıyor. Yine süslü yakışıklı mağrur ve vakur. Huzur evinde anılarıyla beraber.