İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, il binasında basın açıklaması düzenledi. Güleroğlu, Akşener'in Samsun programı, SAMULAŞ'a verilen dilekçe ve raket ve billboardlara yapılan tahribat hakkında açıklamalarda bulundu. Yarın Saat 14.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitinge Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı, ilçe başkanları ve Millet İttifakı CHP Belediye Başkan adaylarının da katılacağı öğrenildi.

GÖRSEL ŞOVUMUZA DAVET EDİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Samsun programı hakkında açıklamada bulunan Güleroğlu, 'Miting programı Genel Başkanımız Meral Akşener'i karşılama ile başlayacak. Saat 14.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenecek olan Akşener daha sonra bir otelde ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarımız ile toplantı gerçekleştirecek. Saat 20.30'da ise Haberaks TV ekranlarında Osman Kara ile Farklı Bakış programının canlı yayın konuğu olacak. Gece Samsun'da konaklayacak olan Akşener, sabah saatlerinde Tokat'a karayolu ile hareket edecektir. Tüm halkımızı, aramızda görmekten memnuniyet duyacağız ve tüm hemşerilerimizi görsel şovumuza davet ediyoruz' diye konuştu.

ÇİFTE STANDART

SAMULAŞ'a tramvayların ücretsiz olması konusunda yapılan başvuruya olumsuz yanıt verildiğini belirten Güleroğlu, 'Bu talebi yapmaktaki amacımız gerçekten kamuya hizmet sunun toplu taşıma araçlarının partimizin menfaatini kullanılması değildi. Biz siyaset anlamına çifte standart uygulanacak mı diye merakımızdan yaptık. Çünkü AK Parti'nin mitinginde belediyeye ait kamu hizmeti sunan toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet verdi. Dolayısıyla kamu hizmeti gören kamu kuruluşlarının, siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin tüm bireylere eşit hizmet sunması gerekir ilkesini ortaya koymak için bu yapıldı. Bize ret cevabı verildi. Daha önceki uygulamalara emsal göstererek böyle bir talepte bulunmuştuk ama bize uygulamanın sadece Cumhurbaşkanlığı makamına uygulandığı belirtildi. Halbuki Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı olmadan önce de böyle uygulamalar yapıldığını gördük. Sayın Erdoğan'ın son mitingi Cumhurbaşkanı sıfatını taşısa da şahsında siyasi bir faaliyet için geldi. AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla hitap etti, devletin işine ilişkin bir faaliyet söz konusu değildi. Belediye başkanları seçildikten sonra sadece oy aldıkları siyası parti tabanına değil tüm halka hizmet vermelerinin gerçeğinin uygulanmadığını gördük. Oy aldıkları siyasi partiye hizmet ettiklerini gördük' dedi.

FAİLLER TESPİT EDİLDİ

Akşener'in Samsun mitingi için tanıtımların yayınlandığı raket ve billboardların saldırıya uğradığını belirten Güleroğlu, 'Cumhuriyet Meydanı kavşağındaki süslemelerin kimliğini bilmediğimiz kişilerce kesildi. Bazı bölgelerdeki raketlerimiz saldıra uğradı. Konuyla ilgili emniyet güçlerimize suç duyurusunda bulunduk. Emniyet güçlerinden aldığımız bilgiye göre, raketlere yapılan saldırılarda failler tespit edildiğini belirttiler ve çalışmaların sürdüğünü ifade ettiler' dedi.

Erdinç YILDIZ